Krka premagala in prehitela Astec Triglav

panvita 9 20141008 1979408204Novo mesto, 8. novembra. V 10. krogu 1. državne odbojkarske lige je Krka v domači dvorani Marof premagala Astec Triglav z izidom 3:1 (-23, 23, 18, 16). Kranjčani so dobili prvi niz predvsem po zaslugi velikega števila napak domače ekipe, v nadaljevanju pa je trojica Turk, Kosmina in Brulec prerešetala blok Triglavanov in zasluženo dosegla četrto zmago v državnem prvenstvu.

 

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Ortl (Polzela), Melavc (Šempeter).

Krka: Brulec 16, Ožbalt, Erpič 4, Vrhovšek, Kosmina 18, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Veselj, Smrke, Pucelj 1, Bregar 11, Lindič, Turk 20.

Astec Triglav: Lužovec, Hafner, A. Kök 3, Bilandžić 6, Bregant 19, Vene, Lakner 1, Bežek, Kos 1, Mali 4, M. Kök 11, Rezar 6.

Odbojkarji Krke so dosegli pomembno zmago in se na prvenstveni razpredelnici povzpeli na peto mesto. Čeprav so naredili veliko napak, na koncu so jih imeli kar 31, to ni bilo usodno, saj Kranjčani v tem smislu niso bili dosti boljši. A domači so bili prepričljivejši tako v obrambi, njihov blok je dostikrat reševal zadeve, dosegli so tudi 14 blok točk, gosti le pet, kot v napadu, v katerem sta bila odlična Valentin Turk in Martin Kosmina.
Dvoboj se je začel z enakopravno igro. Obe ekipi sta delali veliko napak, nekoliko več domači, ki so imeli v svoji statistiki že v prvem nizu 11 podarjenih žog. A kljub temu so se enakovredno kosali s tekmeci, ki so si po napaki Mihe Bregarja ob drugem tehničnem odmoru priborili tri točke prednosti. Nekaj trenutkov pozneje je prednost znašala že pet točk (15:20). Astec pa si je pri izidu 24:20 priboril štiri zaključne žoge. Tri ni izkoristil, dve zaporedni točkista jim zagotovili izid 23:24, toda četrto zaključno žogo je vendarle izkoristil Miha Mali.
A Novomeščanov to ni zmedlo. V drugem nizu so zmanjšali število napak, popravili pa tudi druge elemente. Posledica tega je bila, da so bili ves čas v vodstvu, po drugem tehničnem odmoru so vodili s 17:12. Tako kot v prvem nizu domači, pa se po zaostanku niso predajali niti gosti. Na 23. točki so izid izenačili, toda Kosmina je vendarle poskrbel, da so niz dobili domači, ki so si tako priborili psihološko prednost.
In to so s pridom izkoristili. Že na začetku tretjega niza so si priigrali prednost šestih točk, gostom se je še uspelo približati na dve točki zaostanka, nato pa se je razigral Luka Brulec, ki je svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:1. Tudi v četrtem nizu so Dolenjci takoj zagospodarili na igrišču, gostje so sicer izkoristili njihovo kratko krizo, povedli z 9:8, toda nato Turk z nekaj točkami spet zamenjal vodilnega, Gorenjci pa so v zaključku povsem popustili.