Krka v Kranju do prve zmage v prvenstvu

panvita 20151004 1336543466Kranj, 17. oktobra. Kranjčani so tokrat v domači dvorani doživeli prvi poraz v prvenstvu. Boljša je bila novomeška Krka s 3:1 (-25, 23, 22, 17). Kranjčani so se celo tekmo mučili, imeli so precej težav sami s sabo, saj so naredili precej nepotrebnih napak. Tudi v napadu so igrali premalo odločno in premehko za dober blok gostov, kjer je prednjačil Miha Bregar. Tekmovalni ritem bo zdaj spet bolj zgoščen in prva priložnost za nove točke bo že v sredo na Ravnah, ko Kranjčani gostujejo pri Fužinarju Metalu.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Triglav Kranj : Lužovec 7, Hafner 4, A. Kök, Maček, Bregant 20, Uršič 4, Bežek(L), Kos 2, Mali , M. Kök 18, Rezar 6, Borič (L), Pleša, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Krka: Brulec, Ožbalt (L), Erpič 4, Vrhovšek, Kosmina 17, Kastrevec, Vesel, Drobnič 9, Pucelj 2, Bregar 19, Klobčar, Turk 18.Trener: Jernej Rojc.

Do prvega tehničnega odmora si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne posebne prednosti, Kranjčani so igrali odlično v napadu, gostje so izkoristili nekaj slabših sprejemov kranjskih odbojkarjev in izid je bil 8:7 za Triglav. Ko se je nato razigral pri Kranjčanih Matej Kök, so Triglavani ponovno prišli do vodstva dveh točk, ki so ga nato držali do drugega tehničnega odmora, Janko Bregant pa je zakrivil time-out gostov, ko je lepo zaključil protinapad. Time-out je Krki pomagal, saj so uspeli znižati na točko zaostanka, po time-outu Ropa pa celo povesti za točko. Krivda je bila predvsem na strani Gregorja Puclja, ki je z dobrimi servisi poskrbel celo za vodstvo Krke. Sledil je še drugi odmor Kranjčanov, ki so nato uspeli spravili Puclja s servisa. Pobuda je bila še vedno na strani Krke. Matej Kök je domače spet popeljal v vodstvo, a le za točko. V izenačenem zaključku niza so bili spretnejši domači in povedli z 1:0 v nizih.

V drugem nizu se je spet izkazal Matej Kök, tokrat z neubranljivima servisoma. Krka je vzela odmor pri izidu 4:1 za Triglav. Po odmoru so Dolenjci zaigrali bolje in podobno kot v prvem nizu prišli v vodstvo s 4:6. Zdaj je z odmorom ustavil slabe minute domači trener Sašo Rop. Dve točki prednosti so gostujoči odbojkarji držali še naprej, saj so kranjski napadalci nekoliko premedlo igrali v protinapadih in Krkaši so se z lahkoto ubranili, Turk pa je s servisi prednost povišal na 4 točke. Ko je na servis prišel Svit Hafner, pa so Kranjčani ujeli priključek z zaostankom točke. Zaostanek na drugem tehničnem odmoru za odbojkarje Triglava pa je bil še vedno dve točki. Pri Krki se je na servisu spet izkazal Valentin Turk, ki je tudi prisilil domače še v drugi odmor. Kranjčani so po neutrudnem lovu goste le ujeli pri 20. točki. Podobno kot prvi, se je tudi drugi niz odločal povsem v zaključku, a tokrat so bili bolj zbrani gostje, ki so prvi prišli do zaključne žoge in poravnali izid na 1:1.

Tretji niz je Triglav začel bolj samozavestno, nato pa so gostje spet prevzeli pobudo ter predvsem z dobro kontrolo plasiranih žog v sredino polja povzročali Kranjčanom veliko težav v obrambi. Ko pa so Triglavani spet popravili servis, so prišli tudi do vodstva dveh točk. Ko je Uršič ustavil Turka v bloku je bil izid na semaforju 11:8 za domače. Dve lepi točki je z blokom dosegel Rok Rezar in ob drugem tehničnem odmoru so gostje zaostajali za 4 točke. Gregor Pucelj se je spet izkazal na servisu ter pomagal gostom do priključka na točko zaostanka. Pri Kranjčanih je spet nekoliko zašepal sprejem servisa in gostje so izid poravnali. Niz je zaključil Valentin Turk, saj Kranjčani niso mogli ubraniti njegovega servisa.

V četrtem nizu je Triglav sicer dobro začel, nato pa nerazumljivo povsem popustil in prvi tehnični odmor so dobili gostje 8:4. Dva neubranljiva servisa Mateja Köka sta Krkino prednost prepolovila. Gostje pa so se spet zbrali, delali so precej manj napak in vodstvo povišali na 5 točk, Kranjčani pa so v nadaljevanju povsem popustili in Krka je zasluženo osvojila tudi tretji niz in zmago v Kranju.