Male odbojkarice Triglava do prvih zmag

V Kranju in Žirovnici so se odvijali prvi turnirji obeh gorenjskih skupin, v katerih nastopata tudi obe ekipi mlajših deklic Triglava Kranj. Dve zmagi prve ekipe in dobra igra in nabiranje izkušenj za drugo ekipo sta izkupiček sobotnega dopoldneva.

Prvi turnir v mali odbojki, se je končal z dvema zmagama za našo prvo ekipo. Proti ŽOK Škofja Loka 2, so dekleta gladko zmagala oba niza in tekmo zaključila z 2:0. Čakala jih je še ekipa Prochrom-Comp iz Bleda, ki je bila v prvem nizu nekonkurenčna. Naša dekleta so namreč zmagala s 25:7. Drugi niz so na žalost za las prepustile Blejkam. V tretjem nizu pa po nekoliko slabši igri  kljub temu uspele pripeljati tekmo do zmage. Niz se je končal na razliko in tekma se je zaključila z 2:1 za Triglavanke. Čestitke puncam in trenerki Petri Maček Zarnik.

bty

Druga ekipa je igrala v Žirovnici proti domači ekipi ter proti ekipi iz ŽOK Triglav Kranj II. Proti Žirovnici je trema naredila svoje, vendar so v zaključnih delih obeh setov naše deklice pokazale kaj znajo in vedno zmanjšale razliko. Zaključni rezultat je bil 2:0 v prid ekipi iz Žirovnice. Borbeno so začele tudi prvi set proti ekipi ŽOK Triglav Kranj II in tudi povedle, nato je koncentracija malce popusitla in nasprotnice so povedle do dobljenega seta. V drugem setu so deklice ponovno pokazale, da se ob zadostni meri poguma in sodelovanja lahko kosajo z nasprotnicami, vendar pa je le tega proti koncu seta zmanjkalo in so tudi zadnji set izgubile.Punce so domov odšle z novimi izkušnjami, na katerih bodo gradile svoje nadaljnje znanje in si tlakovale pot do novih zmag.