Maribor brez težav do zmage v Kranju

Hiša na kolesih Triglav – Merkur Maribor 0:3 (-20, -20, -16)

Športna dvorana Planina, gledalcev 50, sodnika: Perčič (Kamnik), Zajec (Ljubljana)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 4, Nanut 8, Pušnik , Tučen 4, Bregant 12, Godnič , Snedec, Mali , Štembergar Zupan 7, Šikanič , Maček 2, Libnik (L), Kumer, Fajfar(L). Trener: Sašo Rop.
Merkur Maribor: Adžović S., Kovačević 4, Pavlovič 3, Bračko , Donik 19, Adžović A., Planinšič 2, Kržič 6, Ikhbayri 16, Kovačič, Gergye 4, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Začetek tekme je bil izenačen. Gostje pa so z dobrim blokom prvi prišli do prednosti treh točk. Domači so jih sicer lovili, a je korektor gostov, Ikhbayri skrbel, da se to ni zgodilo, saj ga domači blok ni uspel ustavljati. Kranjčani so večkrat prišli na točko zaostanka, bliže pa jim ni uspelo priti. Pri 18:19 je Triglav imel možnost izenačiti, a jim žal ni uspelo. Tudi »tveganje« na servisu ni prineslo preobrata, saj so Mariborčani izkoristili že prvo zaključno žogo.
Tudi v drugem nizu so gostje z uspešnim blokom prišli do prednosti dveh točk (2:4). Še nekaj napak pri domačih je botrovalo temu, da so Mariborčani povedli s 6:9. Sledil je odmor domačih, ki je bil uspešen za domače, ki so izid uspeli znižali na točko zaostanka po bloku Kržiču. Z asom Donika je bil Maribor spet v prednosti. Domači so se trudili, a so težko prihajali do točk na servis nasprotnika. Ikhbayri je z asom povišal na 10:15. Po bloku Štembergar Zupanu je Rop vzel še drugi odmor (12:17). Z nekaj boljšimi napadi je Triglav prišel na 16:19, a blok gostov je bil spet na pravem mestu za 17:21. Ikhbayri je preko kranjskega bloka zaključil niz za 5 točk prednosti.
Tretji niz so Mariborčani ponovno odprli z blokom Pavloviča in z asom Ikhbayrija in povedli z 1:4. V tem nizu se je tako v napadu, kot na servisu razigral še Žiga Donik. Prednost gostov je rastla. Tudi odmori domačega trenerja niso uspeli obrniti poteka igre. Pri 15:22 je iz igre odšel Ikhbayri, a se Mariborčanom to ni veliko poznalo. Maribor je dobil tudi tretji niz.