Maribor brez težav do zmage v Kranju

ach 12 20160113 1313896332Kranj, 9. marca. Maribor je zmagal na gostovanju v Kranju v 7. krogu modre skupine 1. DOL s 3:0 (22,22,22). Triglav bo še naprej trdno prikovan na zadnje mesto modre skupine vsaj še do 9. kroga. To je že 17. zaporedni poraz Kranjčanov v modri skupini, če štejemo še tiste iz lanskega državnega prvenstva. V soboto zaradi finalnega turnirja lige MEVZA v Tivoliju ne bo tekem v državnem prvenstvu. Kranjčani nadaljujejo prihodnjo sredo v Murski Soboti. Upamo, da z več uspeha kot do sedaj.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Tomec (Novo mesto), Milojevič (Ljubljana).

Triglav Kranj: Lužovec 4, Hafner 1, A. Kök , Maček, Bregant 15, Uršič 4, Bežek(L), Kos, Mali, M. Kök 14, Rezar 5, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Maribor: Horvat 8, Planinc, Mlakar 9, Abraham , Zidar , Košenina 9, Kasnik 1, Šoštarič, Uremović 9, Virtič, Plesec 15, Vrabl(L), Knuplež. Trener: Grega Horvat.

Prvi niz je bil vseskozi izenačen, rezultatska pobuda je bila nekaj časa na eni, nekaj časa na drugi strani. V drugi polovici niza so bili večinoma v prednosti gostje, Kranjčani so jih večkrat ujeli, od izida 22:20 naprej pa Mariborčani niso več popuščali in niz po napaki Kranjčanov odločili v svojo korist.
Kranjčani so drugi niz začeli bolje, vodili do izida 13:11, nato pa so gostje prevzeli pobudo, saj so Triglavani igrali mehko in slabo v obrambi. Mariborčanom se kljub temu ni uspelo odlepiti vse do izida 18:18, ko so si Kranjčani nasprotniku omogočili s slabim sprejemom prednost 3 točk. Niz je zaključil za asom Uroš Mlakar.
V tretjem nizu so Mariborčani že do prvega tehničnega odmora povedli za tri točke na servis Vasje Plesca. Kranjčani so uspeli izenačiti prek Matej Köka in nato od izida 10:10 naprej vodili. V končnici je Uroš Mlakar z blokom priboril prednost 2 točk. Kranjčani se tokrat niso dali tako zlahka in poravnali izid na 22. Mariborčani so prek Plesca prišli do prve set žoge in jo po napaki Rezarja tudi izkoristili.