Maribor in Šempeter premočna – kadeti Triglava za 5. mesto

Na polfinalnem turnirju državnega prvenstva za kadete so si uvrstitev na zaključni turnir zagotovili odbojkarji Maribora, kot drugouvrščena ekipa pa je v boj za najvišja mesta napredovala ekipa SIP Šempetra.

OK Maribor : Triglav Kranj 2:0 (25-20, 25-20)

Triglav Kranj: Stružnik 10, Golob 10, Svetek 1, Vizovišek 4, Mohar 2, Omejc, Šircelj, Fajfar, Osojnik, Šteblaj.

Drugo uvrščena ekipa A-lige vzhod Maribor in tretje uvrščena ekipa A-lige zahod Triglav Kranj sta otvorili polfinalni turnir za kadete. Začetek tekme je bil zelo izenačen, z kar nekaj napakami na obeh straneh. Prednost dveh točk si je prva izborila ekipa Triglava, katera je povedla z 10:8, vendar so Mariborčani ponovno izenačili na 11. točki. Tako je trajalo do 16. točke, potem so Mariborčani odigrali čvrsto v obrambi in protinapadu in tako dobili prvi niz z rezultatom 25:20, po napaki na servisu Kranjčanov.

Drugi niz so s servisom pričeli domačini. Kranjčani so začeli bolje, vodili z dvema točkama prednosti, vse do rezultata 10:8, ko so domačini zaigrali bolje in pri rezultatu 11:10 je trener Triglava vzel pol minute odmora. Mariborčani so nadaljevali z dobro igro v napadu in tako povedli že za pet točk, 19:14, ko je trener Triglava še drugič posegel po time-outu. Tudi pol minute odmora ni pomagalo gostom, saj so domačini servirali zelo agresivno in prišli do prednosti 21:14. Pri 21:16 je tudi domači trener vzel svoj prvi time-out v drugem nizu. Pri vodstvu Maribora s 23:17 je bil drugi niz in tekma odločen. Kranjčani so tako kot v prvem, tudi v drugem nizu osvojili 20 točk.

V drugi tekmi  sta se pomerili prvo uvrščena ekipa A-lige vzhod SIP Šempeter in četrto uvrščena ekipa A-lige zahod KekoOprema Žužemberk. Za favorita te tekme so veljali igralci SIP Šempetra.

Tako kot na prvi tekmi, so gledalci tudi na drugi tekmi spremljali izenačen začetek. Pri rezultatu 10:8 za Žužemberk smo na strani Šempetra prvič videli reakcijo s time-outom. Žužemberčanov ta odmor ni zmedel in so z dobrimi servisi povedli kar z 14:8, ko je trener Šempetra še enkrat moral prekiniti niz Žužemberka z novim time-outom. Tudi drugi odmor ni zmedel Žužemberčanov, saj so servis še stopnjevali in povedli z 18:8. Kljub dobrim servisom Šempetra, so Žužemberčani varno pripeljali prvi niz domov in slavili z rezultatom 25:19.

Začetek drugega niza je bil izenačen, prvi so se ”odlepili” Šempetrani, ki so povedli z 10:6 in trener Žužemberka je zahteval pol minute odmora, pri rezultatu 13:6 pa še drug time-out. Z dobrim blokom so povedli z 19:13. Z nekaj napakami Žužemberka v napadu so dobili drugi niz z 25:16.

V tretjem nizu je žreb namenil servis ekipi Žužemberka. Občutnejšo prednost pri menjavi strani so si priborili igralci Žužemberka, z rezultatom 8:5. Pri 9:6 je trener Šempetra vzel pol minute odmora. Pri 10:9 za Žužemberk pa je trener Žužemberka posredoval s pol minute odmora. Žužemberk je povedel s 13:11, in Šempetrani so zahtevali time-out. Žužemberk si je na svoj servis priigral 2 match žogi in z napako Šempetranov v napadu so izkoristili že prvo.

Sledila je tekma zmagovalcev, Maribora in KekoOpreme Žužemberk. Tekmo so bolje odprli Mariborčani, povedli s 7:3 in trener Žužemberka je že prvič izkoristil pol minute odmora. Z dobrim blokom in protinapadom so povedli z 10:5. Žužemberk je znižal prednost Maribora na 12:10 in tako je bil Mariborski trener primoran poklicati svojo ekipo na pol minutni odmor. Z dobrim blokom na prvem tempu so Mariborčani povečali prednost na 20:17. Pri rezultatu 22:18 je trener Žužemberka posegel po time-outu. Žužemberk se je približal na 20:23 in sledil je time-out na strani Maribora. Na svoj servis je imela ekipa Maribora že tri žoge za prvi niz. S servis napako gostov, so dobili prvi niz z 25:22.

Drugi niz so bolje pričeli Žužemberčani in povedli s 5:2. Pri 11:7 za Žužemberk je trener Maribora vzel pol minute odmora. Mariborčani so se po zaostanku s 8:13 uspeli približati na 12:13 in celo prevesiti rezultatsko tehtnico na svojo stran, kajti povedli so z rezultatom 17:13 in za Žužemberk je bil skrajni čas za pol minute odmora. Nadaljevali so z dobrimi servisi še naprej in držali prednost štirih točk. Takšne prednosti več niso izpustili iz rok, zmagali z 25:19 in se kot 1. uvrstili na finalni turnir.

SIP šempeter  : Triglav Kranj 2 : 1 (27-25, 20-25, 15-7)

Triglav Kranj: Stružnik 8, Golob 17, Svetek, Vizovišek 5, Mohar 6, Omejc 4, Šircelj, Fajfar 1, Osojnik, Šteblaj.

Ko smo že dobili prve finaliste je sledila tekma poražencev prve in druge tekme med ekipama Triglav Kranj in SIP Šempeter. Kranjčani so povedli s 6:3, ampak so Šempetrani takoj izenačili na 6:6. Izenačen prvi niz se je nadaljeval vse do 13:13, potem so za dve točki povedli Kranjčani. Šempetrani so povedli s 17:16 in sledil je time-out na strani Kranja. Pri 20:20 so Kranjčani ponovno izenačili. Triglav je imel eno žogo za nit, vendar so jo z močnim napadom Šempetrani ubranili in dodali še dve točki s servisom, ter dobili prvi niz z 26:24.

Drugi niz so bolje začeli Šempetrani in povedli s 5:3, vendar so Kranjčani z dobrimi servisi povedli z 14:5 in čisto ustavili začetni nalet Šempetranov. Šempeter se je približal na 16:10, vendar je Triglav igral svojo igro do konca niza in ga dobil z rezultatom 25:20.

Tretji niz so začeli Kranjčani z napako na servisu, za razliko od njih, pa je igralec Šempetra dosegel ”as” servis in sledila je še napaka Triglava v napad in time-out. Z dobrim blokom in obrambo so povedli že z 7:0 in z 8:1 pri menjavi strani. V nadaljevanju več ni bilo nobenega presenečenja s strani Triglava, tako, da je Šempeter tretji niz dobil z rezultatom 15:7

Ostala še je samo tekma, ki je odločala o drugem potniku na finalni turnir, 7. maja, med ekipama KekoOprema Žužemberk in SIP Šempeter.

Tekmo so dosti bolje odprli Šempetrani in povedli z 11:5 in Žužemberčani so vzeli prvi time-out. Z dobro igro so tudi nadaljevali in iz točke v točko višali prednost. Prvi niz so gladko dobili z 25:17.

V drugem nizu je potekala izenačena borba. Pri 14:12 za Žužemberk je trener Šempetra zahteval pol minute odmora. Žužemberk je igral dobro v polju in napadu, vodili so tudi že z 20:17. Šempetrani so izenačili na 21:21 in povedli z 22:21. Po dveh žogah za niz, so si Šempetrani priborili svojo prvo točko za zmago in po uspešnem bloku zmagali z 27:25.