Mariboru kompletni izkupiček v Kranju

V prvi tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige so gostje iz Maribora v Kranju premagali domačo Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (23, 16, 22). Gostujoča ekipa je bila boljša v obrambi in bolj učinkovita v napadu in se je kljub tesnemu izidu v prvem in tretjem nizu v zaključkih ohranila več zbranosti in zasluženo osvojila vse 3 točke.

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 150, sodnika Adrovič (Kamnik) in Zajec(Ljubljana) .

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Erpič 1, Tučen 3, Bregant 10, Godnič 1, Kos 8, Bošnjak 9, Pernuš 3, Mali , Jenko , Maček, Libnik (L). Trener: Sašo Rop.

Maribor: Maribor: Planinšič 2, Mulec 5, Detela 11, Koblar, Možič 16, Uremovič 9, Bračko 1, Kovačič , Herman 7, Bogožalec , Hafner , Košenina (L).Trener: Sebastijan Škorc.

Tekma 12. kroga prvenstva med Kranjčani in Mariborčani se je odigrala že v sredo, ker imajo gostje konec tedna redni krog srednjeevropske lige. V prvem nizu je bilo na začetku izenačeno, nobena od ekip ni prišla do kakšne omembe vredne prednosti. V drugi polovici niza so imeli Kranjčani pobudo do izida 21:20, nato pa so tekmeci stopili na plin in z dobrim serviranjem in blokom prišli do prednosti 21:24. Gostitelji so z asom Erpiča še pokazali zobe, ampak žal je po napaki istega igralca na servisu do zmage v prvem nizu prišel Maribor.

V drugem nizu so Mariborčani na začetku imeli rahlo pobudo in so do prve večje prednosti prišli po slabšem sprejemu domačih. Sledil je time-out gostiteljev pri izidu 4:7. Prekinitev je Kranjčanom koristila, saj so z napadom Pernuša izenačili na 8. točki. Zdaj so šli po sapo z odmorom gostje. Z nekaj nesporazumi in napakami domačih v obrambi, za povrh pa še s srečnim servisom, so gostje v trenutku pobegnili na 9:13. Blok štajerske vrste je ustavljal napadalce Hiše na kolesih in zaostanek je rasel. Sašo Rop je poizkušal s prekinitvami, menjavami, a brez uspeha. Pri zaostanku 10:17 je kazalo, da se bo tudi ta niz prevesil v korist gostov iz Maribora. Z medlo igro v napadu Kranjčani niso več uspeli obrniti toka dogodkov v svojo korist, mariborska obramba je funkcionirala brezhibno in gostje so brez težav povedli z 0:2.

V tretjem nizu so z borbeno igro Kranjčani prišli do prednosti dveh točk (8:6), a so jih Mariborčani ujeli pri 11. točki in še tretjič na tekmi s kančkom sreče pri servisu prišli do vodstva 11:12. Po time-outu Saša Ropa je Jernej Detela z asom povišal na 11:13. Jan Maček je z blokom izenačil na 14:14. Z nekaj napakami dotika mreže domačih v bloku so se v vodstvu 16:18 ponovno znašli gostje. Z dvema točkama so odgovorili Kranjčani in odmor je vzel trener gostov Škorc. Triglavani se niso ustavili, z blokom so ustavili najboljšega igralca gostov Možiča, Tučen pa je v protinapadu povišal na 20:18. Po izenačenju na 20:20 je na sceno stopil Možič in z dvema točkama svojo ekipo popeljal v vodstvo 21:23. Isti igralec je priigral tudi drugo zaključno žogo, ki so jo gostje izkoristili in tekmo dobili s 3:0.