Maribor – Triglav Kranj 1:3

V 5. krogu 1.DOL so Kranjčani v dvorani Tabor premagali domači Maribor s 3:1 (-25, 23, 22, 19) in tako obdržali stik z vodilnimi na lestvici.

Dvorana Tabor, sodnika Valentar (Prevalje) in Skudnik (Mežica), gledalcev 200.

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 11, Bošnjak, Tučen 4, Bežek(L), Kos 2, Beravs 4, Bregant 24, Mali 7, Jenko 8, Maček, Kök 2, Rezar 3.

Maribor: Crnjanski 16, Planinšič 1, Mulec 8, Detela 30, Vrabl(L), Mejal, Košenina 5, Herman(L), Križman, Uremovič 1, Virtič, Plesec 9.

Tekma je bila v prvi polovici zelo izenačena, ekipi sta se menjali v vodstvu, a nobena si ni mogla priigrati višje prednosti. V prvem nizu so domači v napeti končnici naredili nekaj manj napak in dobili prvi niz. V drugem nizu je bila slika podobna, le da so bili več ali manj stalno v prednosti gostje. Triglavani so z odličnimi obrambami Urbana Tomana spravljali v obup domače napadalce, medtem ko je bil pri Kranjčanih neustavljiv Janko Bregant. Tretji in četrti niz sta bila po notah gostujoče ekipe, čeprav je treba povedati, da so gostje v tretjem nizu skoraj zapravili vodstvo sedmih točk, a na koncu vendarle tudi prodorni Jernej Detela, ki je dosegel 30 točk, ni zmogel sam preobrniti toka v korist Maribora. V zadnjem četrtem nizu so domači hitro zaostali za 6 točk in tega zaostanka do konca niza niso več uspeli nadomestiti.