Mariborčani tokrat za malenkost boljši nasprotnik

calcit 1 20131208 1776451251Kranj, 21. decembra. V zadnji letošnji tekmi 1.DOL je kranjski Astec Triglav ponovno osvojil le točko, saj ga je po 5 nizih s 3:2 (22, -23, 25, -23, 11) premagal Lunos Maribor. Kljub temu, da Kranjčani niso igrali slabo, so bili Mariborčani še bolje razpoloženi in so si prek Daliborja Šmitrana zagotovili dve točki. Astec Triglav bo imel zdaj 3 tedne časa, da svojo formo dvigne še na višjo raven, saj po novem letu prihajajo odločilne tekme za boljše izhodišče v zeleni skupini.

 

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Jovanovič (Komenda), Blaznik (Ljubljana).

Astec Triglav:  S. Hafner , Bilandžić 10, Mrak, Vene(L), Močnik 5, Rop 20, Bežek(L), Kržišnik, T. Hafner 16, M. Kök 4, Rezar 12, A. Kök . Trener: Matej Maček

Lunos Maribor: Šmitran 14 , Vovk 12, Mlakar, Javornik, Žitnik 4, Plesec, Planinc 15, Donik, Škorc(L), Mihajlovič 18, Detela 14, Dukarič.

STATISTIČNI PODATKI

Začetek tekme je minil v izenačeni igri, Mariborčani so bili vseskozi v rezultatski pobudi, a prvi tehnični odmor so dobili Kranjčani. Po odmoru so Triglavani dosegli še dve točki in sledil je polminutna prekinitev za Mariborčane.  Gostje so nekoliko ustavili nalet domače ekipe. Z blokom domačemu kapetanu so izid zmanjšali na točko zaostanka, a so Kranjčani hitro vrnili prek Tima Hafnerja. Po napaki Detele je bila razlika spet +3 za Astec Triglav. Gostje so se do tehničnega odmora spet približali na točko po lepi akciji Jana Planinca. Kljub zelo čvrsti obrambi na kranjski strani, so gostje s pasivnimi bloki zagotavljali kvalitetne protinapade in pri 16:17 ponovno prišli v vodstvo. Kljub odmoru Mateja Mačka so gostje še dodali eno točko po slabše izvedenemu napadu Kranjčanov. Po bloku Planinca domačem mladinskemu reprezentantu Mateju Koeku so gostje prišli do 3 točk prednosti in takoj je sledil še en odmor Mateja Mačka. Triglavani so prek Ropa znižali na 19:21 in sledil je drugi time-out Maribora.  Prekinitev je bila uspešna, saj Kranjčani niso uspeli priti bližje kot na 2 točki zaostanka. Gostje so izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo v nizih z 0:1.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, lepe akcije so se vrstile na obeh straneh. Kranjčani so bili v prednosti, ko je z dvema napadoma gostom vodstvo zagotovil Vovk. Prvi tehnični odmor so za točko dobili gostje. Sledil je manjši padec v igri domače ekipe, pri 9:12 je domači trener moral vzeti pol minute odmora, saj domači niso uspeli sestaviti uspešnega napada. Po odmoru so se Kranjčani spet »sestavili« in po neubranljivem servisu Jureta Močnika najprej znižali izid, nato pa prek Rezarja še izenačili. Sledil je time-out Maribora in lep napad Planinca. Po dveh napakah domačih – na servisu in v napadu – so Štajerci odšli na drugi tehnični time-out z vodstvom za dve točki. Pri 16:17 za goste se je poškodoval Matej Koek, zamenjal ga je Simon Bilandžić. V končnico so z vodstvom prišli domači. Tim Hafner je poskrbel za vodstvo Kranjčanov 22:20, gostje pa so takoj vzeli polminutni odmor. Matej Mihajlović je goste približal, a le za kratko, saj so Kranjčani prišli do dveh zaključnih žog in prek Ropa drugo tudi izkoristili.

V tretjem nizu so Kranjčani nadaljevali igro s konca drugega in hitro povedli z 2:0 in 4:2. Gostje so z blokom Šmitrana izenačili ter preko istega igralca še povedli. Jan Planinc je s servisom povišal še za točko in sledil je odmor domačih, ki ni prinesel uspeha, saj je Šmitran dosegel še en blok. Prvi tehnični odmor se je začel pri 5:8 za goste. Po napaki Mihajlovića v napadu, so domači spet prišli bližje in prek Bilandžića izenačili izid pri 9. točki. Izenačeno je bilo nato vse do drugega tehničnega odmora, ki so ga dobili Kranjčani s 16:15. Po napaki Žitnika so Kranjčani prišli do vodstva za 2 točki – 19:17, Mariborčani pa so z odmorom skušali prekiniti nalet Astec Triglava. Pri 20. točki jim je to tudi uspelo, saj so uspeli izenačiti izid. Kranjčani pa se niso dali, Rok Rezar je z blokom ustavil Jana Planinca in Alen Kranjc je vzel še svoj drugi odmor. Pri 23:22 za Kranjčane je še drugi odmor vzel Matej Maček. Kranjčani niso izkoristili zaključne žoge, na servis Šmitrana so si gostje priborili svojo prvo, izkoristili pa drugo in povedli z 1:2.

V četrtem nizu so povedli Kranjčani, Šmitran pa je z dvema blokoma priboril vodstvo gostom. Šmitranu je za ponovno vodstvo domače ekipe »vrnil« Jure Močnik. Prvi tehnični time-out so Kranjčani začeli z vodstvom 8:6. As Bilandžića, odlično Sašo Rop v napadu in napaka Detele je pripeljala Kranjčane do najvišje prednosti na tekmi sploh 11:7 in Kranjc je vzel time-out. Mariborčani so na vse kriplje lovili priključek, a jim to ni uspelo, še posebej po zaslugi Tima Hafnerja, ki je zaključeval vse napade izjemno uspešno. Drugi tehnični odmor se je začel s prednostjo 5 točk za Astec Triglav. Gostje so prek Mihajlovića znižali na 18:15 in potreben je bil prvi polminutni odmor domačega trenerja  četrtem nizu. Po nekaj zmede v kranjski obrambi so gostje prišli še za točko bližje na 19:17. Po napaki Mihajlovića so Kranjčani prišli do prednosti 22:18, nakar so gostje skušali vzeti še tretji time-out, a žal ni šlo. Mariborčani so prišli do znižanja izida na 22:20, ko je žogo v out udaril Tim Hafner. Serijo je prekinil domači trener z odmorom. Tudi odmor ni pomagal, saj je sledila še ena napaka, a na srečo so potem tudi gostje dvakrat zgrešili in Kranjčani so prišli do zaključne žoge, ki pa je niso izkoristili. V tretjem poskusu pa je šlo. S trojnim blokom so Triglavani ustavili Mihajlovića in si priborili najmanj točko z izenačenjem na 2:2.

Zadnji odločilni niz se je začel povsem izenačeno. Kranjčani so zgrešili dva servisa, zato so gostje dokaj z lahkoto držali priključek. Po asu Rezarja so prvič v vodstvo prišli Triglavani. A gostje niso popuščali in so po nesporazumu Kranjčanov prišli do prednosti 7:8. En slabši sprejem je bil dovolj, da so gostje ušli na 8:10 in potrebna je bila reakcija s klopi – time-out za Mateja Mačka. V naslednji akciji so bili domači že v izgubljenem položaju, a je Sašo Rop nemogočo žogo udaril v polje. Sledil je še blok Rezarja Janu Planincu in spet je bil izid poravnan na 10. točki. Po napaki Bilandžića je še en time-out vzel Matej Maček. Tekmo je z dvema asoma zaključil Šmitran.