Matej Kök bo svojo odbojkarsko kariero nadaljeval na Poljskem

Enaindvajsetletni slovenski odbojkarski reprezentant Matej Kök bo v prihodnji sezoni igral za ekipo MKS Bedzin, so danes zapisali na spletni strani poljskega prvoligaša.

Kök je svojo odbojkarsko pot začel v mariborski ekipi Galeja Vega, vendar je že od kadetske kategorije naprej igral za kranjski Triglav, s katerim je v letošnji sezoni državno prvenstvo končal na tretjem mestu, s Kranjčani pa se je uvrstil tudi na zaključni turnir pokala Slovenije.

Z mladinsko reprezentanco je leta 2014 v Ostravi osvojil četrto mesto, leto dni pozneje pa na svetovnem prvenstvu v Mehiki sedmo. Lani ga je takratni selektor Andrea Giani uvrstil na širši seznam kandidatov za nastop v članski reprezentanci, Slobodan Kovač pa ga je letos uvrstil med štirinajsterico, ki bo danes v ljubljanski dvorani Stožice začela kvalifikacijski turnir za uvrstitev na SP 2018.

Matej Kök je eden najbolj nadarjenih slovenskih odbojkarjev, kar dokazuje tudi to, da bo pod vodstvom Slobodana Kovača igral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo,” so ob prihodu 196 cm visokega sprejemalca zapisali na spletni strani ekipe MKS Bedzin, ki je lani v poljski plus ligi zasedla 11. mesto.

avtor: STA