Merkur Maribor v polfinale, Janko in Andrej odigrala zadnjo tekmo

Športna dvorana Planina Kranj, 150 gledalcev, sodnika Kramar (Kamnik), Pevc (Škofja Loka).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Pušnik, Nanut 4, Tučen 3, Bregant 8, Godnič 1, Snedec 1, Mali 3, Štemberger Zupan 12, Šikanič, Maček 2, Fajfar, Kumer (L), Libnik (L). Trener: Sašo Rop

Merkur Maribor: Cafuta 7, Adžović S., Kovačević, Pavlović 8, Bračko, Donik 11, Adžović A., Planinšič, Kržič, Ikhbayri 16, Kovačič, Gergye 11, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc

Merkur Maribor je tudi na drugi tekmi pokazal več v vseh prvinah odbojarske igre, čeprav so na trenutke tudi Kranjčani pokazali zelo dobro igro. Prvi in drugi niz sta imela zelo podoben potek. Domača ekipa je imela priključek do 15. točke, nato pa so gostje prek Donika in Ikhbayrija bolje izkoriščali protinapade in si priborili odločilno prednost. Oba omenjena igralca sta tudi zaključila prvi in drugi niz.

Tudi zadnji niz je potekal v prednosti gostujoče ekipe. Tokrat je pri gostih izstopal Gergye, ki je skupaj z Ikhbayrijem preprečil vse poiuzkuse Kranjčanov, da bi se približali bolj kot na 2 točki zaostanka in Mariborani so se zasluženo uvrstili v polfinale.

V drugi polovici niza je trener Sašo Rop iz igrišča zadnjič v njuni karieri poklical Andreja Štembergarja Zupana in dolgoletnega kapetana Kranjčanov Janka Breganta, ki sta na tej tekmi zaključila z igranjem odbojke. Andrej je v Triglavu po piljenju razkošnega talenta v mlajših kategorijah nato prvič zaigral v članski ekipi v sezoni 2009/10, od leta 2014 nekaj sezon odigral v kamniškemm Calcitu in se za zaključek kariere ponovno vrnil v matični klub. Janko Bregant je bil kar 8 sezon kapetan kranjske ekipe, z njo osvojil tudi bronasto medaljo v državnem prvenstvu.