Mestni derbi članic

V soboto, 4.11., ob 19:30 bomo v športni dvorani Osnovne Šole Staneta Žagarja priča tradicionalnemu mestnemu derbiju med prvima ženskima ekipama OK Triglav Kranj in ŽOK Triglav Kranj. Mestni dvoboj nosi poseben pomen, vendar se že dolgo časa ni odvil po željah naših članic. V lanski sezoni so vse tri medsebojne tekme dobile predstavnice ŽOK-a (3:2, 3:1 in 3:0) in so na koncu zasedle drugo mesto na lestvici 2. DOL – zahod, kar je eno mesto in 10 točk višje od naših deklet. Tudi letošnjo sezono je ŽOK Triglav Kranj začel nekoliko bolje, saj ima v svoji statistiki dve zmagi in en poraz, medtem ko je za OK Triglav Kranj situacija ravno obratna. Obračun se bo odvil v domači dvorani naših članic – bo morda teren in pa novi trener dovolj za prekinitev suše zmag v mestnem derbiju? Pridite v dvorano, se prepričajte sami in spodbudite naša dekleta!

Pred tekmo smo za intervju prosili trenerja Bogdana Boco Veličkovića.

Kako si zadovoljen s sezono do zdaj? Po eni strani rezultatsko, po drugi strani pa s prikazano igro?
Lahko rečem, da sem delno zadovoljen. Rezultatsko bi moralo biti boljše, igra pa je iz tekme v tekmo vse boljša. Seveda, to je logično, saj smo mlada ekipa z veliko igralkami, katerim so to prve tekme v članski odbojki. Očitno je, da iz tekme v tekmo rastemo, vendar je še veliko stvari, ki jih moramo spremeniti in izboljšati, da bi prišli tja, kamor želimo. Punce so res vrhunske in zadovoljstvo je delati z njimi, vendar nekatere stvari ne gre spremeniti tako hitro, še posebej, ko gre za psiho.

Si pričakoval zmage proti Vital Ljubljani in POK Krško?
Seveda sem! Na vsako tekmo grem z mislijo na zmago, in tako učim tudi punce, da se zmaga… Ni nasprotnika, ki ga ni mogoče premagati, če si dovolj koncentriran in izkoristiš njegove slabe strani. Kot jaz rad rečem: “Če verjameš v čudeže, se bodo zgodili.” Nam je to delno uspevalo proti tema dvema ekipama, a v odločilnih trenutkih tekme je prišlo do tistega, na kar vedno opozarjam punce: da se takrat, ko je pomembno, ne smejo vrniti “na stara pota”, temveč morajo delati to, kar smo se dogovorili. V teh dveh tekmah smo res na trenutke igrali daleč nad nivojem lige, ki jo igramo, vendar nam zaenkrat še ne uspeva tako odigrati celotne tekme. Ampak tudi to bo prišlo, morda ravno ta vikend, v soboto.

Kje imate v igri največje izzive, oziroma kaj bo potrebno popraviti/nadgraditi, da boste lahko dosegli cilj sezone?
Največji izziv – to sem videl takoj po prihodu, a nisem vedel, da je “tako hudo” – je rešiti krč v igri, nezbranost, ki pride kot posledica tega krča, in ogromen strah pred napako, pred situacijo, da se bo nekaj slabega zgodilo, če naredimo napako. Ta psiha je zdaj prva stvar, ki jo moramo rešiti, da bo vse drugo delovalo, kot želimo. Tako da zdaj največ delamo na tem.

Kakšna je klima v ekipi?
Atmosfera v ekipi je na odličnem nivoju. Punce so res “klapa”. Odlično se razumejo in so res dobro povezane. Ravno ta atmosfera jim mora biti tudi osnova za to, da se v igri še bolj sprostijo in zaigrajo tako, kot vsi želimo.

Kako se pripravljate na mestni derbi proti ŽOK Triglav Kranj? Kaj veš o njihovi ekipi? So dekleta še posebej motivirana, kadar gre za tekmo proti mestnim tekmicam?
Ja, res, pred nami je v soboto, 4.11., ob 19.30 na OŠ Staneta Žagarja mestni derbi. Priprave bodo potekale kot pred vsako drugo ligaško tekmo, le, da bomo malo več delali na motivaciji. Na kar se moramo najprej osredotočiti, je naša igra in dvig našega psihološkega nivoja. Če to naredimo, bodo vsi presenečeni nad našo igro. ŽOK ima zelo dobro in pametno ekipo, zelo dobro vodeno z enim najboljših trenerjev za mlade v Sloveniji, Borutom Kraljem. So borbeni, delajo zelo malo napak in imajo odlično obrambo in sprejem. Mi bomo poizkušali s pogumnim napadom in servisom razbiti ta del njihove igre. Motivacija mora biti, to na takšni tekmi ne sme manjkati. Vedno rečem svojim ekipam (in to bom povedal tudi dekletom ta teden): “Če hočeš biti najboljši v ligi, moraš najprej biti najboljši v svojem mestu!”
Zato v soboto vsi na OŠ Staneta Žagarja, pa “naj gori Kranj”!