Na turnirju za 5. mesto v DP je ekipa Astec Triglav-mini osvojila prvo mesto

MINI_2012_2013

Kranj, 19.5.3013. V Šempetru v Savinjski dolini, na turnirju za razvrstitev od 5.-8. mesta v mini odbojki za mlajše dečke, je ekipa Kranjskega Triglava premagala ekipe iz Murske Sobote, Šempetra in Kanala ob Soči in osvojila končno 5. mesto v državi.

PANVITA POMGRAD : ASTEC TRIGLAV-mini 1:2   (13:25, 26:24, 25:19)

Ekipa in Murske Sobote je bila sorazmerno lahek nasprotnik. V prvem nizu je prva ekipa Triglava brez težav opravila z drugo ekipo Pomurcev. V drugem nizu so igralci druge postave Gorenjcev povzročali kar nekaj preglavic prvi ekipi Panvite, saj so v končnici niza izničili točkovno prednost na eno samo točko zaostanka. Pol minute odmora se je Pomurcem obrestovalo, saj so se zbrali in z malo sreče ob pomoči Triglavanov, ki so naredili nekaj neizsiljenih napak, osvojili drugi niz na razliko (26:24) in tako izenačili na 1:1 v nizih. V tretjem nizu sta pomerili moči prvi ekipi. Do šeste točke sta bili ekipi poravnani, nato so se Triglavani odlepili in večali točkovno razliko in brez težav osvojili tretji niz zmagali z 2:1 v nizih. Tekmo je z asom zaključil Ahčin Nejc, ki je na servisu zamenjal Jarc Anžeta.

 

SIP ŠEMPETER : ASTEC TRIGLAV-mini 1:2   (10:25, 25:8, 13:25)

Takoj v prvem nizu sta pomerili moči prvi postavi in domačini so povedli s 5:2.  Triglavani so strnili vrste. Jarc je bil nezgrešljiv pri začetnem udarcu, Urani in Fajfarju pa pri obrambi žoga ni padla na tla. Povedli so na 12:6, kar je bila prevelika razlika, da bi jo Šempetrani izničili. V drugem nizu je bila ekipa domačinov veliko močnejša od Triglavanov, kar je vidno iz rezultata (25:8). V tretjem nizu se je ponovil scenarij iz prvega in Kranjčani so osvojili tudi drugo tekmo. Zadnji servis je ponovno izvedel Ahčin Nejc in ponovno je točka ostala »doma«.

 

ASTEC TRIGLAV-mini : SALONIT ANHOVO   2:1   (25:13, 8:25, 25:12)

V zadnji tekmi sta se pomerili še neporaženi ekipi turnirja in se borili za prvo mesto na turnirju oz. skupno peto mesto v državnem prvenstvu. Prva niza sta se začela klasično: prva postava Triglava proti drugi postavi Salonita in obratno. Kanalci so »pobegnili« na 7:4, vendar je na njihovo smolo pri Triglavu prišel na začetni udarec Jarc in Urana/Fajfar v obrambo in po preobratu je semafor kazal 15:7 v korist Triglavanov, kar Kanalci niso mogli izničiti. Ahčin Nejc je »tradicionalno« izvajal zadnji servis, vendar so točko tokrat osvojili nasprotniki. Kranjčani so izkoristil šele tretjo zaključno žogo in se veselili tudi tretje zmage in osvojenega petega mesta v državnem prvenstvu.

 

ASTEC TRIGLAV-mini: Jarc Anže, Fajfar Matic, Urana Jakob ©, Strakoš Nik, Ahčin Nejc, Blažič Alen. Trener: Kern Matjaž.

 

Druge rezultate in končno razvrstitev si lahko pogledate na:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2012/2012_mini/2012_MI_ki/2012_MI_ki_M3