MIni odbojkarji na turnir za 5.mesto

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgŠempeter, 14.april.Najmlajša kranjska ekipa je tretjo sezono zapored igrala v polfinalu državnega prvenstva v mini odbojki in v Šempetru iskala priložnost za tretjo zaporedno uvrstitev na zaključni turnir. S porazoma proti domačinom in ekipi iz Maribora, ter zmagi proti Žirovnici so mladi orli zasedli 3.mesto na turnirju in se uvrstili na turnir za 5.mesto

V prvi tekmi je ekipa Asteca igrala proti domačinom in nesrečno izgubila z rezultatom 2:1. V prvem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu do končnice niza, kjer so domačini povedli s 23:20, po dobri napadalni akciji Kranjčanov je sledil preobrat in mladi orli so povedli 24:23 in imeli zaključno žogo za prvi niz. Ekipa Šempetra je s pomočjo sreče ubranila zaključno žogo, povedla in izkoristila svojo prvo zaključno žogo za niz in povedla z 1:0.
V drugem nizu so gostje iz Kranja povedli takoj na začetku in prepričljivo osvojili niz in izenačili na 1:1 v nizih.
V tretjem nizu pa so domačini odlična začeli in prevladovali skozi tretji niz in slavili končno zmago z 2:1.

V drugi tekmi je ekipa Astec Triglava še petič igrala proti ekipi Žirovnice in četrtič zmagala.

V tretji tekmi sta si nasproti stali ekipi iz Kranja in Maribora, v kateri so mladi Mariborčani prevladovali skozi celotno srečanje, prikazali odlično igro in preprečljivo zmagali in osvojili prvo mesto na polfinalnem turnirju.

Ekipa Astec Triglava je imela že v prvi tekmi veliko priložnost in zaključno žogo za uvrstitev na zaključni turnir, ki je na žalost niso uspeli izkoristiti.Tako bo prvič v zadnjih treh letih zaključni turnir minil brez ekipe iz Kranja, ki ji preostane boj za končno 5.mesto, ki predstavlja še vedno velik uspeh tako za ekipo, kot tudi za klub Astec Triglav.