Mladi orli v naletu

Ekipa kadetinj 2 je zabeležila prvo zmago v sezoni v 2. kadetski ligi! Trener Jernej Vengušt: “Proti sosedam iz ŽOK Triglav Kranj so po izgubljenem prvem nizu punce začele z odlično igro brez napak in tesno dobile drugega, nato pa še prepričljivo tretji in odločilni niz. V drugi tekmi smo premoč priznali nasprotnicam iz Izole, vendar pokazali nivo igre, na katerega ciljamo že od začetka. Suverena predstava s tega turnirja je dober pokazatelj, da punce napredujejo in jih v prihodnosti čakajo še mnogi uspehi.”
Druga moška članska ekipa je po petih nizih premagala mnogo višje uvrščene Ljubljana Volley! Vet4Pet Triglav si je z rezultatom 3:2 (-22, 24, -23, 20, 12) v zelo tesni tekmi, polni preobratov, priborila dve točki. Kranjčani ostajajo na 6. mestu 2. DOL, v soboto pa gostujejo v Kočevju.
V tretjem sezonskem obračunu članic ŽOK in OK Triglav Kranj smo v dvorani GFP spremljali zelo napeto igro. Naše punce so, po izgubljenem prvem setu, pokazale borbenost in osvojile naslednjega. Žal pa so po nekaj predolgih serijah izgubljenih točk in pomanjkanja zbranosti v končnicah izgubile tekmo z 1:3.
“Podpora s tribun je bila izvrstna, upamo, da bo takšna tudi v zaključnih tekmah sezone, kjer želimo pokazati svojo najboljšo igro,” je povedal Jernej Vengušt. Naslednja tekma bo 17.2. ob 18h v gosteh proti Vital Ljubljana.
Tretja moška članska ekipa je žal izgubila s 3:0 proti Lubniku. Trener Janez Mohar: “Bila je dobra tekma. Prvi set smo ves čas vodili, pa potem na servisni liniji bili premalo zbrani in zapravili tri zaključne žoge. Drugi in tretji set smo po zaostanku prišli nazaj, ampak je vsakič zmanjkalo koncentracije in nekaj odločnosti, da bi si set vzeli. Kakorkoli, lahko smo zadovoljni s predstavo, saj smo bili enakovreden nasprotnik, gotovo pa bi lahko iztržili kaj več.”
Kadetinje 1 so igrale turnir 2. lige v Izoli, kjer so se pomerile z domačinkami in Portorožem. Trener Bogdan Boca Veličković: “Žal, ampak puncam danes ni šlo. Izola, ki je vodilna ekipa 2. lige, je bila premočan tekmec za nas in je slavila z 2:0. Proti Portorožu smo bili hud boj, vendar smo jim morali na koncu stisniti roko in priznati poraz z 2:1.”