Mladi Triglavani nabirajo izkušnje

Minuli vikend je prinesel veliko število tekem za naše mlajše kategorije. Poleg prve zmage s 3:0 naše moške članske ekipe Vet4Pet Triglav odmeva še uvrstitev malih odbojkaric v 1. ligo, ne gre pa zanemariti tudi rezultatov in izkušenj, ki so jih nabrale ostale ekipe.

Članice so se po prepričljivi zmagi nad Lubnikom odpravile na gostovanje k drugouvrščeni ekipi TPV Volley NM. Triglavanke so se zavedale kvalitete gostiteljic in slednje so jo potrdile s prepričljivo zmago s 3:0 (17, 22, 19). Triglavanke sedaj zasedajo 5. mesto na lestvici 2. DOL – zahod, naslednji obračun pa jih čaka 2.12. ob 16h v Krškem. Izjava kapetanke Ule Umnik: “Na tekmo smo seveda odšle s ciljem, da zmago prinesemo v Kranj, vendar se nam na koncu zaradi izredno dobre igre nasprotnic ni izšlo. Naša igra je po mojem mnenju zopet malo nihala. Med tekmo smo na trenutke delovale “predane”, na trenutke pa nismo pustile, da žoga pade na tla. Verjetno bi si, če bi borbenost in igro brez napak držale skozi celotno igro, priigrale vsaj kakšen set, če ne celo zmago – kar pomeni, da dobra igra nasprotnic nikoli ne sme biti izgovor. V tej tekmi smo zopet pridobile precej veliko materiala za trening.”

Druga moška članska ekipa je gostovala pri Korvolley v Mislinji in slavila s 3:0 (19, 21, 22). Vet4Pet Triglav je tako z 9 točkami na 5. mestu lestvice 2. DOL, naslednja tekma zanje pa bo 1.12. ob 19h v Radencih. Trener Aleš Hribar: “Odigrali smo pametno, glede na zahtevnost nasprotnika. Fantom čestitam za zmago s 3:0, čeprav smo malo nihali. To lahko popravimo le z dobro udeležbo na treningu.”

Tretja moška članska ekipa je na domačem parketu po hudem boju s 3:2 (-20, -16, 20, 22, -13) klonila proti Calcit Volley III. Kljub temu, da so se fantje uspeli vrniti po zaostanku z 0:2 v nizih, jim žal loterija petega seta ni bila naklonjena. Triglavani ostajajo pri eni zmagi in na šestem mestu lestvice 3. DOL. Prvega decembra bodo v dvorani GFP ob 20:30 gostili Alpacem Kanal II.

Kadeti I so v Kočevju izgubili najprej proti Črnučam z 2:1, nato pa še proti gostiteljem z 2:0. “V prvi tekmi smo imeli svoje priložnosti, ampak smo bili preveč mlačni, zaspani. Z drugo tekmo sem bil bolj zadovoljen. Zelo dobra tekma, le v končnicah je bila kaka žoga, ki se ni odbila v našo korist in zmagal je nasprotnik. Druga tekma mora biti temelj za naslednje turnirje,” je povzel trener Aleš Hribar.

Druga ekipa kadetov je na prvem turnirju v sezoni prikazala lepo igro. “Fantje so naredili korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Na prvi tekmi proti Calcitu 2 jim je zmanjkalo le malo športne sreče za končno zmago. Kamničani so bili boljši z rezultatom 2:1 . Na drugi tekmi je bil Mokronog boljši z rezultatom 2:0. Tudi na tej tekmi so fantje igrali dobro in po svojih trenutnih sposobnostih. Priložnost za igro so dobili vsi. Prikazana igra na turnirju je lahko dobra spodbuda za nadaljevanje sezone in še bolj zavzeto delo na treningi,” pravi trener Gregor Perhaj.

V 2. krogu lige kadetinj sta nastopili dve naši ekipi. Kadetinje 1 so v Portorožu izgubile prvo tekmo proti prvouvrščeni ekipi Krim z 2:0. V drugi tekmi proti Lubniku so po medli igri v prvem nizu in zaostanku z 22:16 Triglavanke nenadoma “zaplesale svoj ples” po igrišču in obrnile niz v svojo korist s 26:24. V drugem nizu so bile naše punce prepričljivo boljše, in trener Veličković je že pri rezultatu 10:7 dal priložnost vsem igralkam. Oddolžile so se mu tako, da so nasprotnice omejile na samo 11 točk. Kadetinje 2 so bile domačinke v dvorani GFP, vendar so žal izgubile obe tekmi.

Male odbojkarice so igrale odločilni turnir za uvrstitev v 1. ligo. Naše punce so rabile 2 zmagi za preboj med najboljše slovenske klube. Brez večjih težav so premagale oba nasprotnika, Volleyball Ljubljano in Domžale, z 2:0. Vse punce so dobile priložnost za igro ter se na koncu veselile uvrstitve v boj za medalje in naslov državnega prvaka. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Čestitke puncam za dobro igro čez celotne kvalifikacije in posebej danes. V odločilnih trenutkih so znale premagati strah in tako pokazale, da je pred njimi lepa prihodnost. Seveda se tu ne bomo ustavili – še naprej bomo s trdim delom zagotavljali napredek naših punc in se podali v boj za državne prvakinje. Če v nekaj verjameš, bo to prišlo.”

Mlajši dečki so na turnirju z 2:0 izgubili proti Kamniku in Črnučam. “Fantje so pokazali borbeno igro in skoraj odščipnili set Črnučanom. Kljub porazu so z dvignjenimi glavami in nasmehom na obrazu odigrali tudi tekmo proti Kamniku,” je odnos igralcev pohvalila Kaja Gimpelj.