Mladi Triglavani premagali prvouvrščeno Brezovico

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgBrezovica, 29.november. Ekipa Astec Triglava II je na prošnjo Brezovčanov odigrala tekmo 9. kroga že danes in v derbiju kroga zabeležila zmago z rezultatom 3:2. S šesto zmago so Kranjčani obdržali visoko tretje mesto na razpredelnici.

V prvem nizu je gostujoča ekipa iz Kranja prikazala vrhunsko igro z majhnim številom napak in raznovrstnim napadom prepričljivo ugnala  prvouvrščeno ekipo v 3.dol ZAHOD.

Brezovčani so drugem nizu vzpostavili ravnotežje, dvignili nivo svoje igre in s tem omogočili dobro odbojkarsko tekmo, kjer so se vrstile dobre poteze tako v napadu kot v obrambi. Pri rezultatu 20:18 za domačine  se je obetala zanimiva končnica, ki pa se na žalost ni zgodila, mladi Orli so naredili nekaj neizsiljenih napak in izgubili drugi niz 25:19.

Ekipa Astec Triglava je tretji niz začela tako, kot je drugega končala, z napakami. Poleg tega pa so se Brezovčani razigrali in goste nadigrali in zlahka osvojili tretji niz.

V četrtem nizu pa smo bili zopet priča pravi tekmi, ekipi sta se izmenjavali  v vodstvu do same končnice v kateri so domačini vodili 23:22. Z dobrim servisom Mraka in obrambo so Kranjčani osvojili zadnje tri točke niza in izenačili na 2:2.

V zadnjem odločilnem nizu smo videli zelo izenačeno tekmo, pri menjavi strani so domačini vodili 8:7, ki pa so z dvema neizsiljenima napaka dovolili gostom preobrat in vodstvo 11:10. Pri omenjenem rezultatu je Hafner s tremi dobrimi servisi svoji ekipi priboril štiri zaključne žoge. Napeto tekmo je zaključil Mali z diagonalo in zmaga je odšla v Kranj.

Tekma predstavlja dober obet pred polfinalnim turnirjem mladincev, ki bo v nedeljo 2.12. v Kanalu. V finale vodita dve mesti

Prigo Brezovica : Astec Triglav II 2:3 (12:25, 25:19, 25:12, 23:25, 13:15)

Astec Triglav II: Kök Matej, Kos,Vene, Marolt, Hafner, Kök Mario, Jovanov, Mali,Kalan, Mrak, Kök Aleš, Berce.Trener:Centa