Mladinci brez finala, vendar zopet na 5. mestu v državi

DSC07128_500Kanal, 2. decembra. Na polfinalnem turnirju v Kanalu so se merile ekipe SIP Šempetra, Salonit Anhovo iz Kanala, Maribora in Astec Triglava. z dvema zmagama se je na finalni turnir direktno uvrstila ekipa Maribora, v zadnji odločilni tekmi pa so si mesto na zaključnem turnirju zagotovoili tudi Šempetrani, ki so z 2:0 premagali mladince Astec Triglava. Kranjčani so drugič zapored osvojili 5. mesto v državnem prvenstvu.

ŠD Kanal. Gledalcev: 200. Sodniki: Dugar, Vidmar, Tomič.

Na polfinalnem turnirju za mladince, ki se je odvijal v Kanalu so v prvi tekmi gostje iz Maribora ugnali domače igralce z 2:0. Mariborčani so bili precej boljši nasprotnik od Kanalcev, saj so tekmo relativno mirno pripeljali h koncu, čeprav so naredili kar precej napak.

V drugi tekmi so favorizirani Šempetrani premagali Triglavane, ki so odigrali slabše od svojih sposobnosti, vendar je bila zmaga Savinjcev zaslužena.

V tretji tekmi, katere zmagovalec se že uvrsti na finalni turnir, so Šempetrani začeli mnogo podjetneje in se jim je po vodstvu z 1:0 v nizih in 23:20 v drugem nizu, že nasmihala uvrstitev na Final 4, vendar se  s tem niso strinjali Mariborčani ki so naredili preobrat in zmagali v 2 nizu, za nameček pa še tretjega in tako Šempetrane poslali v repesaž.

V tekmi poražencev s prvih dveh tekem, so Triglavani po malo nervoznejšem prvem nizu v drugem zaigralci veliko bolje in gladko premagali domače igrace Salonita, ki so s tem osvojili 4 mesto na turnirju. Triglavane so si z zmago priigrali popravni izpit in usoda je hotela da so se v zadnji peti tekmi, ki odloča o drugem udeležencu finalnega turnirja zopet pomerili s Šempetrani.

Tekma je bila na precej višji ravni kot prva teh dve nasprotnikov, poznalo se je tudi da popravnega izpita ni več. Bolje so začeli Kranjčani, ki so vodili do 11:8, nato pa je serija točk uspela Savinjcem, ki so po odličnih servisih Kumra naredili preobrat in niz zmagali. Zelo podobno se je tekma odvijala v drugem nizu, ki so ga zopet dobili Šempetrani in se veselili zmage ter uvrstitve na Final 4 turnir, na katerega sta se iz drugega turnirja uvrstili še ekipi Žužemberka in Calcita Kamnika.

Za ekipo Astec Triglav so na turnirju nastopali: Marolt -L, Vene -L, Hafner S., Jovanov, Kők Mario, Mrak, Kők Matej, Berce, Hafner G., Mali, Kők Aleš, Kos. Trenerja: Matej Maček, Aleš Centa. 

Rezultati:

Salonit Anhovo : Maribor 0:2 (15:25, 18:25)
SIP Šempeter : Astec Triglav 2:0 (25:17, 25:19)
Maribor : SIP Šempeter 2:1 (21:25, 25:23, 15:13) Maribor v finale kot 1.
Salonit Anhovo : Astec Triglav 0:2 (21:25, 12:25)
SIP Šempeter : Astec Triglav 2:0 (25:17, 25:17) SIP Šempeter v finale kot2.