Mladinci do končnega 6.mesta

slika 21Kranj, nedelja 24. januar. Na zadnjem letošnjem mladinskem turnirju, so Kranjčani s zmago nad ekipo SIP Šempeter in porazom proti Mislinji zasedli končno 6.mesto v državnem prvenstvu v kategoriji mladincev.

V prvem nizu prve tekme so Kranjčani začeli medlo in z velikim številom neizsiljenih napak, vendar so z igro v bloku in obrambi držali priključek s Šempetrani. Proti zaključku niza so Orli igrali čedalje bolje, zmanjševali lastne napake in prepričljivo zmagali na 21 točki.

V drugem nizu so Triglavani nadaljevali z dobro igro, si priigrali rezultat 11-5 in z majhnimi nihanji v igri pripeljali tekmo uspešno do konca in si zagotovili najmanj 6.mesto.

OK Mislinja : OK Triglav Kranj 2:0 (25-17, 28-26)

Triglav Kranj: Blaznik 10, Borič 3, Pleša 2, Josipovič 3, Ribič 6, Golob 1, Šteblaj, Čalič, Berčič, Maček.

V tekmi za 5.mesto so Korošci začeli siloviti, si z močnim skok servisom priigrali prednost, ki so jo uspešno obdržali do konca in prepričljivo dobili prvi niz.

Podobno kot prvi, se je začel tudi drugi niz, kjer Triglavani niso našli orožja proti razpoloženim Mislinjčanom, ki so si priigrali pet točk prednosti. Na sredini drugega niza so Kranjčani začeli igrati disciplinirano v bloku in obrambi, pritisnili s servisom in začeli razliko zmanjševati, jo zmanjšali in povedli z rezultatom 23-19, kar pa ni zadostovalo za zmago v nizu, saj so v končnici Kranjčani z nekaj neizsiljenimi napakami prepustili niz in zmago gostom iz Mislinje.

6.mesto pomeni dosežen cilj, ki si ga je ekipa na začetku sezone postavila, tako, da lahko fantom čestitamo za dosežen rezultat.