Mladinci Triglav Kranja I do 3.mesta na turnirju

2Šempeter, nedelja 22.november. Druga kranjska ekipa mladincev je svoj ¼ finalni turnir igrala v Šempetru in s porazoma proti Mariboru in zmagi proti ekipi Fužinar Metal Ravne osvojili 3.mesto, s katerim so se tudi poslovili od tekmovanja v mladinski konkurenci.

Triglava Kranj I : Maribor   0:2 (-21; -10)

Triglav Kranj: Omejc, Golob, Fajfar, Vizovišek, Fojkar, Fležar, Osojnik, Kepic, Stružnik, Žižmund, Pernuš, Svetek. Trener: Krivec

V prvi tekmi, se je druga mladinska ekipa pomerila z mladinci iz Maribora, ki so bili v tem dvoboju tudi favoriti. Kranjčani so 1. set začeli zelo odločno in suvereno ter z dobrimi servisi onemogočali štajerski napad. Ekipi sta do končnice izmenjavali v vodstvu, a so na koncu Mariborčani opravičili status favorita in set dobili na 21.točki. V drugem setu so Štajerci pritisnili na servisu in Kranjčanom popolnoma onemogočili organizacijo napada. Razlika je za orle postala neulovljiva, Mariborčani pa so tako dobili še drugi set in prvo tekmo.

Triglav Kranj I : Fužinar Metal Ravne  2:1 ( 22; -22; 11)

Triglav Kranj: Omejc, Golob, Fajfar, Vizovišek, Fojkar, Fležar, Osojnik, Kepic, Stružnik, Žižmund, Pernuš, Svetek. Trener: Krivec

V drugi tekmi so se Triglavani pomerili z poraženci sočasnega dvoboja, z Ravenčani. Prvi so po grenkem porazu še odločneje stopili v igrišče in z dobrim blokom in napadom nadigrali tekmece. Korošci so se v končnici seta sicer še uspeli približati, a so Kranjčani set mirno pripeljali do konca.

V drugem setu sta bili ekipi veliko bolj izenačeni, minimalna prednost je bila skozi celoten set na strani Ravenčanov. Za prevzem vodstva, so Triglavani naredili preveč lastnih napak, zaradi česat so 2. set  dobili nasprotniki. V tretjem setu je bila slika podobna, le da so bili Kranjčani tisti, ki so bili konstanto v minimalni prednosti. Strani so obrnili z dvema točkama prednosti in jo do konca seta še povečali ter set in tekmo dobili.

Triglav Kranj I : Maribor   0:2  (-15; -12)

Triglav Kranj: Omejc, Golob, Fajfar, Vizovišek, Fojkar, Fležar, Osojnik, Kepic, Stružnik, Žižmund, Pernuš, Svetek. Trener: Krivec

V 5.tekmi turnirja, ki je odločala o drugem potniku na polfinalni turnir mladincev, so se Triglavani ponovno spopadli z Mariborčani, tokrat odločeni, da jim vrnejo z obrestmi. Žal se na igrišču ni izšlo vse po načrtih, Mariborčani so dobro razigravali svoje napadalce, kranjski blok pa se ni mogel uspešno zoperstaviti hitri igri nasprotnika. Štajerci so brez večjih težav dobili tekmo in se tako uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Triglavanom pa vse čestitke za prikazano, izredno borbeno igro.