Mladost v prvi tekmi premagala Triglav

V prvi tekmi četrtega turnirja Mevza Cup je v Gradski dvorani v Kaštelu Starem domača Mladost Ribola Kaštela premagala Triglav Kranj s 3:1 (22,-21,21,16).

Mladost Ribola Kaštela: Višić 4, Norman 24, Perić 8, Kulušić 1, Giljanović 8, Djirlić, Gaurdić 1, Šestan 17, Melvan, Pervan (L), Ruiz 12, Ščerbakov, Bašić (L). Trener: Ivan Rančić.

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak, Tučen 7, Bregant 9, Kos 11, Beravs 1, Mali 11, Maček 1, Kök 4, Rezar 9. Trener: Sašo Rop.

V prvem in drugem nizu so bili Kranjčani enakovreden nasprotnik, čeprav so prvi niz zaradi nekaj napak v končnici izgubili. Dobro igro so prenesli tudi v drugi niz, kjer so si hitro priigrali prednost, ki je niso izpustili iz rok vse do konca niza. V tretjem nizu se je izkazal domači korektor Joseph Norman, ki je bil v napadu praktično neustavljiv, če ni sam naredil napake. Na koncu je tekmo končal s 50% učinkovitostjo in 24 točkami, uspešno pa mu je asistiral Šestan s 17 točkami. V kranjski ekipi napadalci danes niso imel svojega dne, saj so jim domači podelili kar 15 blokov, pa tudi sicer njihova učinkovitost in prodornost ni bila na takšnem nivoju, da bi lahko ogrozili zmago Mladosti Ribole Kaštela.

Jutri čaka Kranjčane ob 18. uri še slovaški Spartak Myjava.