Tudi najmlajša dekleta začela s tekmovanjem

20151121 113133Kranj, sobota 5.december. V Športni dvorani Zlato polje je potekal prvi turnir v mini odbojki, ki so se ga udeležile tudi najmlajše odbojkarice Triglava. Za večino deklet je bila to prvo tekmovanje, na katerem so nastopile, zato puncam še posebej čestitamo tudi za prvo zmago.

Naše mini odbojkarice so že komaj čakale na svojo prvo tekmo, da oblečejo drese in pokažejo kaj znajo.

Tako so prvo tekmo, pod trenerskimi nasveti Petre Maček Zarnik, odigrale proti ŽOK Triglav iz Kranja, ki so prvi niz proti našim trem igralkam – ki jih je močno oviralo sonce – dobile z rezultatom 25:22. Drugi niz so naša dekleta začela slabo a bolje nadeljevala. Sprejem servisa je bil zanje tokrat pretežka naloga in klonile so s 16:25. Čeprav je bila tekma že odločena, so naša dekleta v tretjem nizu, s spremenjeno postavo, začela borbeno. Možnost v tem zaključnem delu tekme so dobile vse igralke in predvsem uživale v zadnjem nizu in vsaka se je potrudila po najboljših močeh. Končal se je s 25:11 za ŽOK Triglav.

Z navdušenjem so se pripravile na drugo tekmo, proti ekipi Prochrom-Comp, saj so videle, da tekma ni tako strašljiva zadeva kot jih je skrbelo pred začetkom. Prvi niz so Taja, Eva in kapetanka Sara, gladko zmagale s 25:7. Drugi niz pa je bil uspešnejši za Prochrom-Comp. Natalija, Naja, Zarja in Lara so dobile 8 točk. Zadnji niz je bil torej odločilen in tudi zmagovalen, saj so se dekleta potrudila in s tremi opravljenimi menjavami obdržala vodstvo do konca. Niz se je zaključil s 25:17. Čestitamo vsem malčicam za prvo zmago!