Mlajši dečki Triglav Kranja do 2. mesta

20151212 150259Kranj, sobota 12. december. Kot zadnji so svoje tekmovanje začeli mlajši dečki v mali odbojki. Prvi turnir se je odigral v kranjski ŠD Planina, kjer so se mlajši dečki z dvema zmagama in porazom, kot drugouvrščena ekipa, uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Triglav Kranj : SEP Mokronog 2:0 (25-10, 25-15)

Prvo tekmo, proti SEP Mokronogu, so gorenjski fantje gladko zmagali z 2:0. Prvi niz so odigrali dečki, ki že nekaj let trenirajo in ga dobili na 10. Z njimi je ob koncu niza prvič zaigral tudi mini odbojkar, ki je nekoliko v strahu odlično izvedel vse kar se je do sedaj naučil. V drugem pa so se prvič preizkusili kar trije igralci in super so opravili svojo nalogo. Krstni niz so dobili s 25:15.

Triglav Kranj : KEKOOprema Žužemberk 0:2 (21-25, 8-25)

Po prvi dobljeni tekmi, so bili fantje zelo dobre volje in samozavestni. Kar pa jim je hitro odvzelo ogrevanje proti ekipi iz Žužemberka. A v tekmo so kljub temu odšli z veliko motivacijo in ekipnim duhom. Prvi niz se je slabše začel zaradi strahu, a zelo dobro nadeljeval kasneje, ko so videli, da jim z lahkoto konkurirajo. Kranjčani so namreč nadoknadili kar nekaj točk a so se prepozno zbrali. Na koncu se ni izšlo in niz se je zaključil s 25:21 za ekipo KEKOOprema Žužemberk. Drugi niz pa so dečki Triglava žal gladko izgubili na 8. točki. Tako je bila tekma zaključena z 2:0.

Triglav Kranj : Krka 2:1 (15-25, 25-23, 25-22)

Kot zmagovalci prve tekme in poraženci druge, so morali odigrati še eno tekmo, za drugo mesto na turnirju. Nasprotnik je bila ekipa iz Krke. Prvi niz so izkušenejši fantje izgubili, saj so imeli nasprotniki v svoji vrsti igralca, ki je skoraj sam opravil vse delo. Niso ga mogli zaustaviti in klonili so s 15:25. Drugi niz je bil v rokah manj izkušenejših igralcev a so ga suvereno pripeljali do konca. Zmagali so s 25:23. Tako je sledil še tretji, odločilni niz, v katerega so stopili bolj odločno, z namenom popraviti lastne napake in zaustaviti mogočnega igralca na nasprotnem igrišču. To jim je uspelo in prišli so v vodstvo, ga obdržali do konca in zmagali s 25:22! Tako je se tekma zaključila z 2:1 za OK Triglav Kranj!

Čestitke torej, za borbo in odlično drugo mesto na turnirju, ki pelje v naslednji krog tekmovanja.