Nadaljevanje zmagovite serije

Kranj, 23. marca. Astec Triglav je na gostovanju pri Mariboru zmagal z maksimalnim izidom 3:0 (23, 17, 18). Tekma, ki ni vplivala na vrstni red v zeleni skupini, ni preveč navdušila. Ekipi sta v hladni dvorani pred maloštevilnimi gledalci le na trenutke prikazali všečno in borbeno igro. Mariborčani so delali preveč napak, da bi lahko kaj več kot zapretili Triglavanom v prvem nizu, saj so jih v drugem in tretjem nizu gostje nadigrali. Kranjčani se bodo sedaj skušali čim bolj pripraviti na svojega nasprotnika v četrtfinalu končnice – Panvito Galex, ki prihaja v ŠD Planina v sredo, 30.11.2011 ob 19. uri.

Maribor, dvorana Tabor, gledalcev 40, sodnika: Merhar in Suljkanovič (oba Maribor).

Maribor: Senekovič 3, Vidovič, Mlakar 4, Vrabl 5, M. Škundrič, P. Škundrič, Abraham 5, Mihajlovič 19, Dukarič.

Astec Triglav: Šildenfeld 3, Čulibrk 4, Satler, Bilandžič 5, Ambrožič, Antonič 4, Rop 8, Bežek, Potočnik 2, Kristan 7, Štembergar Zupan 8, Berčič 1.


Kranjski odbojkarji so upravičili vlogo favorita in brez večjih težav premagali mariborsko vrsto. Ta se je gostom kolikor toliko upirala le v prvem nizu, v drugem in tretjem pa so bili gostje prepričljivo boljši.
Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala občutnejše prednosti. Rezultat je bil tudi v končnici nekajkrat izenačen, nazadnje pri 23:23, ko je Bojan Kristan z uspešnim napadom za goste dosegel 24. točko, 25. pa jim je s slabim sprejemom začetnega udarca “podaril” Jure Senekovič.


V drugem nizu je vedno bolj do veljave prihajala kakovostna razlika, poleg tega pa so si mariborski odbojkarji privoščili nekaj začetniških napak. Kranjčani so ves čas vodili in prednost iz minute v minuto višali – ob drugem tehničnem odmoru so vodili za osem točk – ter jo brez težav obdržali do konca niza.

Mariborska vrsta je v tretjem nizu zaigrala bolj zanesljivo in držala korak z gostujočo ekipo vse do izida 17:18. Tedaj so odbojkarji iz Kranja spet vzeli igro v svoje roke, nizali točko za točko in prepričljivo osvojili niz.