Najmlajše Triglavanke polovično uspešne

IMG 0492Bled, sobota 23.januar. V svojem predzadnjem kvalifikacijskem turnirju na Bledu v mini odbojki, so najmlajš dekleta premagala v prvi tekmi ekipo Prochrom-Comp z rezultatom 2:1 in izgubile proti ekipi DOORS z rezultatom 3:0.

Danes so se najmlajše deklice našega kluba zopet pomerile na turnirju v mini odbojki, ki ga je tokrat gostil Bled. Pod vodstvom trenerke Petre Maček Zarnik so se turnirja udeležile Taja Vojičič, ki je tokrat prevzela kapetanski trak, Naja Urankar, Eva Lampe, Nina Gašperlin, Anina Kovačič, Natalija Vasiljević in Zarja Grmek. Prvo tekmo, proti domačinkam Prochrom-comp iz Bleda, so Triglavanke dokaj gladko zmagale kljub odsotnosti najizkušenejše igralke in kapetanke z 2:1. Drugo tekmo pa so bila dekleta DOORS-a enostavno boljša v vseh elementih igre in zmagala s 3:0.
 
Prva tekma se je začela ob 10:00 in že na ogrevanju se je pokazala odsotnost kapetanke in dekleta so se morala zbrati ter pozabiti na vse prejšnje tekme. Suvereno in dobre volje so odšla na igrišče in prvi niz niso pustila Blejčankam, nobenega presenečenja. Tako so niz mirno, v vodstvu pripeljala do konca in zmagala s 25:2. Drugi niz so mlajše igralke začetnice začele odlično a nasprotnice so bile močnejše in niz zmagale s 25:16. Zadnji niz je torej odločal in bil uspešen za Kranjčanke, ki so zaključile s 25:12. Z 2:1 je tekma pripadala OK Triglav Kranj.
 
V drugo tekmo so se dekleta podala z nekaj strahu, saj so DOORS prikazale dobro igro z ŽOK Škofja Loka na sosednjem igrišču. Vseeno so s pokončno glavo opravile svojo nalogo in niz se je zaključil s 25:5 za DOORS. Največ točk v nizu so dosegle mlajše igralke, ki so prišle do 18. točke v drugem nizu. Zares so se potrudile a dlje kot to ni šlo. Zadnji niz ni odločal o ničemer, odigran pa je bil zaradi pravil v mini odbojki. Zaključil se je v prid DOORS-ovih deklet, ki so zmagala s 25:16. Kranjčanke so dobro odigrale a manjša poškodba je preprečila, da bi se niz morda prevesil v njihov prid. Tekma se je končala s 3:0 za Radovljičanke.
 

Viden je bil napredek pridnih deklic na treningih, saj so bile tudi bolj motivirane in iskreno navdušene nad vsako točko, še posebej mlajše začetnice. Čestitamo torej za dobro in simpatično igro, prijetno zagnanost ter iskreno veselje – to je smisel! Srečno naslednji teden na Jesenicah!