National Žirovnica boljša od mladih Triglavanov

grb_za_clanke_novaJesenice, 17.oktobra. V prvem krogu 3 DOL moški – zahod, je domača ekipa Žirovnice s 3:1 premagala vrstnike iz Kranja. Tekma je postregla z nekaj preobrati, na koncu pa je zmaga gostiteljev zaslužena.

 

ŠD Gimnazije Jesenice; Gledalcev: 25; Sodnika: Pevc, Božinović.

National Žirovnica: Prešern, Urbančič, Rikanovič, Tepina, Mežek (C), Hlede, Peljhan, Zorman, Beravs, Globočnik, Hribar (L); Trener: Silič

Astec Triglav II: Kos 2, Vodišek, Arnež 7, Kalan 8, Klemenčič (c) 9, Ambrožič 2, Zadražnik, Đurić, Krivec (L), Žibert 2, Hafner 20, Jurman, Škarabot (L), Rezar 7; Trener: Maček.

V precej hladni športni dvorani na Jesenicah smo pričakovali ogorčen boj za zmago, katerega so bolje začeli domačini, ki so si hitro nabrali nekaj točk prednosti. Predvsem neodločnost v napadu in večje število napak je goste stala boljšega rezultatskega izkopička. Vendar ne glede na medel začetek, so imeli Kranjčani v končnici niza prvi zaključno žogo, saj so z odličnim finišem nadoknadili 5 točk prednosti (20:15) Žirovničanov. V napetem dogajanju na parketu so svojo drugo zaključno žogo izkoristili domači igralci.
V drugem nizu sta bili ekipi rezultatsko blizu vse do drugega tehničnega odmora, po katerem so domači igralci z zelo uspešno igro v obrambi spravljali v obup kranjske napadalce in tudi dobili niz. Triglavani so protiorožje za zelo uspešno obrambno igro Žirovničanov našli šele v tretjem nizu, in ta del igre zelo zanesljivo tudi dobili.

Tekma je bila znova odprta. Po izenačenem začetku so gostitelji prvič za dve točki povedli ob rezultatu 15:13. Razlika se je na koncu samo še večala, upanje za zmago kranjskih odbojkarjev pa manjšalo.

Letošnje tekmovanje v 3 DOL bo kakor izgleda zelo zanimivo, saj so ekipe zelo izenačene in praktično vsaka lahko premaga vsako.