Nazaj na igrišču – Andrej Štembergar Zupan

Po najdaljšem premoru v svoju karieri se je na igrišča vrnil sprejemalec Andrej Štembergar Zupan in tako prvič po svojem odhodu v Kamnik zaigral za matični klub. V ekipi Hiša na kolesih Triglav je sicer že od samega začetka sezone, vendar mu je sanacija poškodbe kolena do srede novembra preprečevala igro. Na nedeljski tekmi proti Merkur Maribor se je naposled preizkusil v polnem tekmovalnem zagonu in že takoj odigral odlično – s 16 doseženimi točkami je bil drugi scorer ekipe in četrti scorer tekme. Hiša na kolesih Triglav je vseeno na koncu po več tesnih setih klonila s 3:1 (-30, 20, 21, 24) in zdaj zaseda 6. mesto na lestvici. Do konca rednega dela nas sicer čaka še 8 tekem in kot kaže bomo na njih lahko računali na odlično okrepitev na sprejemalskem mestu.

1. Kdaj si nazadnje igral na uradni tekmi? Si že kdaj bil odsoten tako dolgo?

Od zadnje uradne tekme, ki sem jo odigral proti ekipi Waldviertel v MEVZA pokalu je sedaj, če se ne motim, približno 9 mesecev. Od dejanske operacije pa je minilo slabih 5 mesecev. Nikoli še nisem bil odsoten toliko časa, zato je zame ta sezona poleg pandemije še dodatno posebna.

2. Na prvem nastopu proti Mariboru si že dosegel 16 točk (12 v napadu, 2 na servisu in 2 na bloku) – zelo dober in raznovrsten izkupiček. Si zadovoljen s svojo predstavo? Se ti pri katerem elementu igre poškodba ali nesigurnost še pozna?

S svojo predstavo v nedeljo sem bil zadovoljen, saj niti nisem vedel kaj pričakovati. Nekoliko sem se bal mentalne prepreke, s katero se srečaš ob vrnitvi na parket po poškodbi, vendar mi je očitno naboj tekme pomagal. Še vedno se občutki počasi vračajo, prav tako fizična priprava, zato menim, da bo še nekaj časa preteklo preden bom v optimalni tekmovalni formi.

3. Trenutno je Hiša na kolesih Triglav na 6. mestu vendar v dosegu 4. in 5. mesta. Kateri so naši direktni konkurenti in katere tekme bodo najpomembnejše za razvrstitev po rednem delu?

Letos je liga izenačena, tako kot pravzaprav tudi v preteklih letih. Menim, da lahko ob dobri navdahnjeni igri konkuriramo vsem ekipam v ligi. So pa seveda ekipe s katerimi smo si bližje, na primer Panvita in Hoče. Priložnost za doseganje točk pa bomo definitivno iskali na vsaki tekmi, ne glede na to, kdo stoji na nasprotni strani mreže.

4. Ste eni redkih športnikov, ki še lahko igrajo v trenutnih razmerah. Lahko opišeš atmosfero med igralci (v klubu in med nasprotniki)?

Res je, tako za šport kot za življenje nasploh so to čudni in netipični casi. Priviligirani smo, da se lahko ukvarjamo s športom in praktično nemoteno treniramo v času, ko je marsikaj zaustavljeno ali zaprto. Atmosfera v klubu je dobra, ekipa je homogena in pripravljena trenirati. Vedno obstaja možnost za napredek in s tako mentaliteto prihajamo na trening. Veselimo se vsake tekme, ki jih v prihajajočem času ne bo malo, vendar za to tudi treniramo.

 

Tekme v novembru:

  • 11. krog – HNK Triglav : Salonit Anhovo – ponedeljek, 23.11. (20:00 ŠD Planina) – prenos na Sportklub
  • 7. krog – HNK Triglav : ACH Volley Ljubljana – sreda, 25.11. (20:00 ŠD Planina)
  • 12. krog – Hoče : HNK Triglav – sobota, 28.11. (19:00 VŠD Hoče)