Odbojkarice in odbojkarji v Innsbrucku na Alpen Trophy

Odbojkarji Triglava so že sedmič zapored sodelovali na turnirju v Innsbrucku na Tirolskem (Avstrija), ki vsako leto poteka v času Turneje štirih skakalnic in privabi lepo število odbojkaric in odbojkarjev iz več sosednjih alpskih držav. Tokrat so se turnirja udeležili s 4 ekipami – 2 v fantovski konkurenci in 2 v dekliški.

Z dekleti smo se prvič udeležili mednarodnega turnirja za kadete in kadetinje v Innsbrucku. Zaradi odpovedi ene od prijavljenih ekip smo na tekmovanju nastopili z dvema ekipama. 

Na tekmovanju je nastopilo 16 ekip kadetinj iz 7 držav.

Naša dekleta so prikazala lepo igro, kvaliteta katere se se je tekom turnirja še dvigovala. Triglavanke so dosegle končno 11 in 13 mesto in si nabrali lepo bero izkušenj, ki jih bomo poiskušali izkoristiti v nadaljevanju sezone.

Kadeti Triglav Kranja so se sedmič zapored udeležili tradicionalnega turnirja 26. Alpen Youth Trophy 2017, druga ekipa, ekipa starejših dečkov pa prvič. Na turnirju je nastopalo 12 fantovskih ekip. Kadeti so odšli v Innsbruck z idejo o zmagi in pripravi na nadaljevanje kadetskega tekmovanja, ki se prične konec januarja. Končni izplen kadetov je bil 2.mesto, kar je drugi najboljši rezultat Kranjčanov v Innsbrucku, predvsem pa veseli dejstvo, da so na zadnjih štirih tekmah prikazali zelo dobro igro, kar predstavlja dobro popotnico za nadaljevanje sezone. Poleg drugega mesta so trenerji razglasili Davida Goloba za najboljšega igralca na turnirju.

Ekipa starejših dečkov je zasedla končno 12.mesto. Fantje so skozi celoten turnir igrali dobro  in se enakovredno kosali z nasprotniki, ki so bili dve leti starejši in izkušenejši od njih. Odigrali so 6 tekem in z malo sreče bi lahko dva tekmeca tudi premagali, so pa s tem pridobili veliko izkušenj, ki jim bodo v prihodnosti še kako koristile.