Panvita Pomgrad v Kranju osvojila 3 točke

panvita 3 20141008 1872239255Kranj, 8. oktobra. Panvita Pomgrad je s čvrsto igro, ki ni veliko nihala v kvaliteti, premagala Kranjčane s 3:1 (16,-21,21,17). Astec Triglav se je tokrat domačim gledalcem pokazal v nekoliko slabši izdaji, saj so bila obdobja slabe in nepovezane igre predolga za tokrat odlično razpoložene Prekmurce, ki so se zavihteli na 4. mesto razpredelnice v 1.DOL.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Novak (Dvor).

Astec Triglav: Lužovec 11, Hafner, A. Kök 1, Maček, Bregant 25, Vene(L), Lakner3, Bežek(L), Kos, Mali, M. Kök 9, Rezar 6. Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Ajlec 10, Pavlovič 12, Pelemiš 8, Detela 1, Miličevič, Flisar 8, Bogožalec 19, Zemljak 7, Grabar, Drvarič, Vrabl(L).

Tekma se je za domače slabo začela, saj so gostje z asom in winnerjem Zemljaka prišli do vodstva z 2:0. Kranjčani so se nato zbrali, izid poravnali in z blokom Breganta tudi prvič povedli. Ekipi sta nadaljevali z nekoliko zmedeno igro in nabirali točke na račun napak nasprotnika, dokler ni Panvite do rahle prednosti pripeljal z dobrim servisom Aljoša Bogožalec. Prvi tehnični odmor so dobili gostje s 6:8, potem ko so z blokom ustavili Mateja Köka. Triglavani so uspeli izid sicer poravnati, ampak zaradi zelo slabe realizacije protinapadov so se hitro spet znašli v rezultatskem deficitu. Pri 8:11 se je v tok dogodkov vmešal domači trener s pol minute odmora. Kranjčani se tudi po odmoru nikakor niso mogli razigrati, spet jih je z asom »prizemljil« Nejc Zemljak. Svoje je dodal še Bogožalec v napadu in izid je bil 11:16 za gostujočo posadko. Zelo dobro je funkcioniral blok Prekmurcev, Kranjčani pa so svoje priložnosti pretvorili v napake. Pri 11:18 je v igro vstopil Svit Hafner namesto Aleša Köka, a tudi po tej menjavi se situacija na igrišču ni spremenila. Pri 13:20 je že kazalo, da bodo niz gladko dobili gostje in to se je tudi zgodilo, saj Triglavanom do konca niza ni uspevalo prav nič.

V drugem nizu pa kot da sta na igrišču drugi ekipi – slika na igrišču se je povsem spremenila. Astec Triglav je z dobrimi servisi in čvrstim blokom prišel do vodstva 4:0 in gostje so vzeli odmor, ki pa ni spremenil stanja, saj so Kranjčani vodstvo še povišali na 5 točk prednosti. Kranjčani so mleli naprej in tudi pri prvem tehničnem odmoru so imeli udobno prednost. Še naprej so gostje več grešili, in pri 11:4 je gostujoča ekipa posegla še po drugem odmoru. Pri Panviti je v igro vstopil Urban Drvarič namesto Nejca Zemljaka. Kranjska igra je po tej menjavi nekoliko padla, tako da je odmor vzel Sašo Rop. Prekmurci so se kljub temu še nekoliko približali – zaostajali so za 4 točke, a Triglavani nivoja igre niso več spustili. Ko je se je oglasila sirena za drugi tehnični odmor, je imel Astec Triglav krepko vajeti igre v svojih rokah s prednostjo 16:10. Prekmurci so podobno kot v prvem nizu dobro pazili na Janka Breganta – z dvema zaporednima blokoma so se približali na 3 točke zaostanka. Janko pa je pokazal, da je iz pravega testa in je svojo upešnost bistveno popravil v nadaljevanju. Z nekaj zaključenimi napadi je Kranjčane popeljal do prednosti 21:15. Da ne bi šlo preveč gladko do konca niza, so domači sprejemalci dobil as od Dejana Pelemiša. Znova se je oglasil domači trener in z drugim odmorom prekinil točkovni niz gostov. Janko Bregant je domačim priigral prvo zaključno žogo v drugem nizu. Triglavani je niso izkoristili, so pa zato naslednjo in poravnali izid na 1:1 v nizih.

Tudi 3. niz so bolje začeli domači odbojkarji, vendar so tokrat gostje hitreje prišli do priključka in na servis Flisarja tudi do prednosti 3:6, ko je napako v napadu storil Rok Rezar. Sašo Rop je takoj reagiral – posegel je po prvem time-outu, da se gostje ne bi preveč oddaljili. Kljub temu so po prvem tehničnem odmoru odbojkarji Panvite Pomgrad vodili s 4:8. Kranjčani so slabše kot v drugem nizu sprejemali začetne udarce, kar je bila voda na mlin gostov, ki so nizali točke tudi z uspešnimi protinapadi. Triglavani so začeli podobno kot v prvem nizu igrati zmedeno in predvidljivo za blok nasprotnika, tako da so Prekmurci pobegnili na 7:15. Po tehničnem odmoru so se igralci Astec Triglava umirili in začeli zmanjševati zaostanek. Gostje so pri 13:17 vzeli odmor, Kranjčani pa se niso dali motiti in so nadaljevali v prejšnjem ritmu. Potem ko so Kranjčani z blokom ustavili še reprezentanta Pavloviča, je sledil še drugi odmor s klopi Sobočanov. Tokrat so se gostje zbrali in ustavili nalet domače ekipe. Žiga Lužovec je s servisom poskrbel za ponovno znižanje izida, a le za kratko. Pavlovič in Bogožalec sta spet spravila goste na varnih 18:22. Kranjčani še niso obupali in so z borbeno igro ponovno prišli na 2 točki zaostanka. Panvita je odgovorila z dvema zaporednima točkama in takoj nato tudi izkoristila zaključno žogo za 3. niz.

V 4. nizu, ki bi lahko že bil zadnji na tem srečanju, so pobudo prevzeli gostje. Bogožalec je z dobrim servisom poskrbel za vodstvo 3:6. Po napaki Lužovca v napadu, je odmor vzel Sašo Rop. Priključek gostom je priboril Janko Bregant, a le za kratko, saj so pri prvem tehničnem odmoru igralci Panvite vodili s 5:8 in z odločno igro pokazali, da želijo iz Kranja oditi s tremi točkami. Domača ekipa je vse bolj zaostajala in trener je izkoristil tudi drugi odmor pri 7:12. Tudi to na žalost ni prineslo spremembe na igrišču. Žarek upanja je posvetil, ko je v igro vstopil Miha Mali in se je prednost gostov začela topiti. Drugi tehnični odmor je bil še vedno v znamenju vodstva gostujočih odbojkarjev, ki domačih niso spustili bližje kot na 3 točke zaostanka. Kranjčanom je nato začela nekoliko padati zbranost in dopustili so gostom, da so se odlepili na 7 točk prednosti. Zanesljivo je igral Bogožalec, pomagal mu je tudi Pelemiš gostje so brez težav prišli do zmage v četrtem nizu in osvojili vse tri točke na tekmi.