Pokal Slovenije : Mladi orli premagali ZM Braslovče!!

grb_za_clanke_novaKranj, 6. oktober. Igralci Astec Triglav II so v tekmi 3. kroga v tekmovanju za Pokal Slovenije v domači dvorani premagali drugoligaško ekipo ZM Braslovče s 3:1 (21, 19, -19, 22). V 4. krogu se bodo v gosteh pomerili  z vrstniki iz Kamnika, ki so včeraj premagali ekipo TOM Mokronog. Tekma je na sporedu naslednji teden. Zmagovalca dvoboja čaka nagrada – tekma proti ACH Volley-u!!
ŠD Planina Kranj. Gledalcev 54. Sodnika: Brčinović, Pogačnik.

Astec Triglav II: Kos 13, Lužovec 1, Hafner 5, Kalan 19, Klemenčič (C) 17, Mencigar 1, Mrak, Jovanov 5, Markun, Žibert 1, Škarabot -L, Vodišek -L; Trener: Maček

ZM Braslovče: Tratnik -L, Golež -L, Stegnar, Škrabe, Javornik, Krajnc L., Zajc, Krajnc A., Lončar (C), Tamše, Marovt, Vrenko; Trener: Hribernik

Mladi Triglavani so v tekmo proti višjerangiranemu nasprotniku krenili odločno in brez prevelike bojazni. Rezultat tega je bil tudi prvi večji rezultatski pospešek, ki so ga naredili po rezultatu 8:7, ko so nanizali kar 5 točk zapored in gostom iz Braslovč ušli na varno razliko. Gostje so vse preveč grešili in to je bila voda na mlin domačim igralcem, ki so z razigranima Kosom in Kalanom niz uspešno pripeljali do konca.

Drugi niz se je odvijal zelo podobno. Svit Hafner, sicer član kadetske ekipe AstecTriglav, je soigralce lepo razigraval ti pa so z učinkovitimi napadi omogočali rezultatsko prednost, ki se do konca niza, kljub nekaterim ˝črnim˝trenutkom ni stopila. Orli so vknjižili tudi 2. niz.

V tretjem nizu sta bili ekipi izenačeni do rezultata 4:4. Nato so Braslovčani ušli za nekaj točk in prednost le še povečevali do rezultata 17:14. Triglavani so po dobrem izvajanju začetnega udarca kapetana Klemenčiča uspeli izenačiti na 18. točki, popolnega preobrata pa jim žal ni uspelo in gostje so se veselili zmage v 3. nizu.

V 4. in  kot se je na koncu izkazalo tudi zadnjem nizu so orli do prednosti vsaj dveh točk prišli šele sredi niza. Do konca so uspeli zadržati prednost 3. točk in se tako veselili popolnoma zaslužene zmage in uvrstitev v 4. krog, kjer jih kot že rečeno čaka ekipa Calcit Volleyball II.