Poraz proti Mariboru

Hiša na kolesih Triglav je v 2.krogu 1.DOL izgubila proti Mariboru z 1:3 (22, -24, – 17, 22). Mariborčani so se izkazali tako v napadu kot v obrambi, čeprav so tudi domači odigrali bolje kot v prvem krogu, a žal tudi tokrat ostali brez točk.

ŠD Planina Kranj, gledalcev 100, sodnika Mihajlo Milojevič (Ljubljana), Franc Kramar (Kamnik)

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 4, Bregant 10, Kos, Bošnjak 17, Pernuš, Mali 11, Libnik (L), Jenko 9, Kök 7. Trener: Sašo Rop.

Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič, Mulec 3, Detela 25, Koblar, Možič 23, Donik 10, Uremovič 10, Kovačič, Virtič 1, Herman, Križman (L), Košenina (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Na začetku prvega niza so povedli Kranjčani, a ko je prišel na servis Jan Mulec, so igrali samo še gostje. Zmeda in kup napak je gostom pomagala do vodstva 3:7. Po time-outu domačega trenerja so domači zaigrali bolje in znižali vodstvo gostov na 6:7. Mariborčani so vodstvo spet povišali 7:12 na račun dobrega servisa Detele, ki ga domači sprejemalci nikakor niso mogli ukrotiti. Kranjčani so vrnili z isto mero prek Janka Breganta in ujeli priključek na 11:12. Po bloku Bošnjaka Deteli, je bilo nekaj hude krvi pri gostih, izid pa je bil po dolgem času izenačen. Mariborčani so z blokom ustavili Miho Malija, povedli z 17:19, Sašo Rop pa je z odmorom takoj skušal ustaviti nalet gostov. Znova je na sceno stopil kapetan domačih in najprej z napadom znižal izid, nato pa še z dobrim servisom prisilil goste v napako. Zdaj je time-out vzel Škorc. Z dvema zaporednima blokoma Aleša Köka je Hiša na kolesih prišla do vodstva 22:20. Prvo zaključno žoge za domače je z winnerjem priigral Tučen. Niz je za domače zaključil Bošnjak.


V drugem nizu je po izenačenem začetku Maribor s 3 zaporednimi točkami povedel s 4:6. Kranjčani so izenačil na 8. točki, nato pa so gostje spet naredili mini serijo – tudi na račun dveh napak Kranjčanov. Z dvema točkama Bošnjaka so Kranjčani ponovno izenačili. V ritmu točko za točko se je nadaljevalo do izida 15:16, ko je protinapad izkoristil Detela, na to pa še Možič. Sašo Rop je vzel odmor, ki je pomagal, saj so Kranjčani pri 18 ponovno ujeli Maribor, z blokom Bošnjaka Deteli pa drugič v drugem nizu prišli v vodstvo z 19:18. Gostje so v zaključku niza ponovno pokazali zobe. Z blokom Bregantu so si priborili 2 točki prednosti (20:22). Detela je z napako v napadu poskrbel za novo izenačenje in napet zaključek niza (23:23). Kranjčani so imeli prvo zaključno žogo, pa je niso izkoristili, zato pa so svojo prvo izkoristili gostje in poravnali izid na 1:1.


Tudi v tretjem nizu so gostje že na začetku pokazali, da so čvrsta ekipa, saj so v obrambi odigrali odlično in si že kmalu priigrali prednost dveh točk z dvema protinapadoma Možiča. Gostje so po timeoutu Kranjčanov nadaljevali brez milosti in prednost je znašala že 6:10. Ko je prišel na servis Miha Mali, se je vodstvo Maribora stopilo na točko prednosti. Škorc je prekinil serijo Miha Malija z odmorom. Sledilo je nekaj manj uspešnih napadih domačih in po zares dobro odigranih obrambah Mariborčanov je prednost gostov znova zrasla na 3 točke. Kranjčani so še naprej grešili in tako so Mariborčani ušli na 6 točk prednosti, kar jim je zadoščalo za miren zaključek in vodstvo v nizih z 1:2.


Četrti niz je spet postregel z bolj izenačeno igro, čeprav so bili rezultatsko vseskozi v prednosti gostje za točko ali dve. Z dvema točkama Mihe Malija so do izenačenja na 8 prišli Kranjčani. Ti so bili tudi za odtenek boljši v nadaljevanju in si priborili dve točki prednosti (14:12), a so čvrsti gostje hitro izničili zaostanek in ponovno prišli do rezultatske pobude, a kaj več kot do točke prednosti niso prišli. Pri izidu 19:20 sta trenerja poizkušala z menjavami na servisu, Škorc je vzel tudi time-out pred servisom Pernuša. Taktične poteze so bolje obrestovale gostom, saj so po napaki domačega podajalca prišli do prednosti 20:22, kar je bilo odločilno v tem nizu in zmage so se veselili gostje.

Izjave:

Črt Bošnjak, sprejemalec Hiše na kolesih Triglav: Nasprotniki so bolje igrali na težke žoge, morda malo pametneje od nas. Morali bi se bolje držati načrta v bloku, na servisu pa smo bili pri tem kar dobri. V tretjem setu nam je igra nekolika padla in čeprav smo se rahlo pobrali v naslednjem, je bilo premalo. Nekaj napak preveč in malo pomanjkanja sreče.

Alen Košenina, libero Maribora: Tekma je bila zelo izenačena, v vseh elementih igre smo bili kolikor toliko enaki. Mogoče smo na sredini tekme ulovili več žog v obrambi in jih potem izkoristili. To je potem privedlo do mirnejše končnice. Tekma je bila sicer polna nihanj in ni se vedelo, kam se bo obrnila. Odigrali smo dobro tekmo in vesel sem, da smo zmagali.