Potrebna bo še tretja tekma

panvita 25 20160410 1321786601Kranj, 9. aprila. V drugi tekmi Kranjčanom ni uspelo zmagati pred številčno domačo publiko. Sobočani so bili tokrat boljši in zmagali s 3:1 (-23, 23, 17, 22). Tekma je sicer na trenutke prav navdušila gledalce, ki so kar nekaj potez pozdravili tudi stoje. Triglavani so dobili prvi niz, tesno izgubili drugega, v tretjem so gostje predvsem v drugi polovici niza boljši nasprotnik, zadnjič četrti niz pa je že kazalo, da bo Panvita po vodstvu 16:9 brez težav končala začeto delo, a so Kranjčani še enkrat zapretili, ko so izenačili na 16 in celo povedli, a potem so bili Prekmurci spet za malenkost bolj zbrani in izenačili serijo na 1:1. Tretja odločilna tekma bo v sredo v Murski Soboti ob 18. uri.

Športna dvorana Planina, gledalcev 420, sodnika: Jovanović (Komenda) in Dugar (Kanal).
Astec Triglav: Lužovec 9, Hafner 3, A. Kök, Maček, Bregant 15, Pleša, Kos, Mali, Uršič 5, M. Kök 12, Rezar 10, Bežek.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Kvas, Detela 15, Rojnik 13, Flisar 16, Bogožalec 13, Grabar, Drvarič 3, Fridrih, Menih.

Po prvem nizu so bili bliže uspeha domači odbojkarji, ki so bili praktično ves čas v prednosti, vendar nikoli več kot za tri točke. Čeprav je bil sprejem na strani gostov, so bili v napadu bolj učinkoviti domači odbojkarji, vendar so pred vstopom v končnico niza z 19:18 povedli gostje. Kranjčani so nato povedli 22:20, Sobočani so na 22. točki izid še enkrat izenačili, po polminutnem odmoru pa so varovanci Saše Ropa prišli do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je izkoristil Janko Bregant.
Tudi v drugem nizu sta bili ekipi izenačeni, na prvi tehnični odmor so s prednostjo dveh točk odšli gostje. Z blokom Roka Rezarja so Kranjčani kot prvi v drugem nizu prišli do treh točk prednosti (15:12), z dvema zaporednima blokoma Gorazda Flisarja pa so spet do vodstva 17:16 prišli Sobočani. Ob boljšem napadu in bloku je z novo točko Flisarja Panvita prišla do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, z uspešnim napadom Jerneja Detele so po polminutnem odmoru izkoristili tretjo.
Tretji niz je bil izenačen do drugega tehničnega odmora. Nanj so s točko prednosti odšli soboški odbojkarji, ki so do konca niza domačinom prepustili le še dve točki. Urban Drvarič, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal Tineta Kvasa, je dobro razigral soigralce, tako da so imeli domači blokerji vse več težav, kako zaustaviti razpoložene Sobočane.
Varovanci Dejana Fujsa so bolj odločno začeli tudi četrti niz. Nezaustavljiv je bil Detela in prav po njegovi točki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Ko je dve zapored dosegel še Flisar, so bili Sobočani vse bližje tretji četrtfinalni tekmi končnice, saj so povedli 11:6, z blokom Detele pa že 16:9. Toda s tem se nikakor niso strinjali v domači ekipi, ki so s sedmimi zaporednimi točkami izid izenačili. Na njihovo žalost do popolnega preobrata niso prišli, v končnici so bili spet boljši Sobočani, ki so s točko Daliborja Šmitrana prišli do zaslužene zmage.
O polfinalistu končnice bo odločala tretja četrtfinalna tekma, ki bo na sporedu v sredo, 13. aprila, v Murski Soboti.