Prekmurci tokrat boljši od Kranjčanov

Thumbnail PreviewKranj, 31. januarja. Na sobotnem gostovanju v Murski Soboti so tokrat Triglavani ostali praznih rok, saj so jih premagali igralci Galex Mira s 3:1 (-23, 18, 21, 17). Prekmurci so dobro izvajali in sprejemali začetne udarce, Kranjčanom pa prav ti dve prvini nista šli preveč dobro od rok, poleg tega sta Tot in Horvat zelo dobro opravila svojo nalogo, tako da Astec Triglav ni imel veliko možnosti za ugodnješi izid.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Globačnik (Topološica), Seifried (Maribor).

Galex Mir:
Ajlec, Horvat 20, Kerec, Žitnik l, Marič 4, Pavič 11, Flisar 10, Novak, Tot 19, Fujs, Repija, Hrastovec.

Astec Triglav:
Čulibrk 5, Bilandžič 5, Ambrožič, Planinc 11, Antonić 3, Rop 16, Bežek, Potočnik 2, Štembergar Zupan 8, Berčič, Ivartnik.

Šele v tretjem dvoboju letošnje tekmovalne sezone so prekmurski odbojkarji prvič premagali odbojkarje Asteca Triglava. Ti so tokrat imeli opravka z razigranimi domačini, ki so bili le v prvem nizu pod kompleksom minulih dveh porazov. V nadaljevanju so se varovanci Dejana Fujsa zbrali in prikazali lepo tekmo ter zasluženo zmagali.

V prvem nizu so Kranjčani v slabih treh minutah povedli s 6:2, dobili oba tehnična premora (5:8 in 13:16), po 25 minutah igre je kapetan gostov Sašo Rop postavil izid 23:25. V drugem nizu je bil položaj na igrišču spremenjen, kajti gostitelji so bili gospodarji od začetka do konca. V najkrajšem nizu (23 minut) so gostje bolj ali manj z lastnimi napakami sami prispevali k zmagi gostiteljev, saj je tudi zadnjo točko za izid 25:18 podaril z začetnim udarcem v mrežo sprejemalec Jan Planinc.

Po izenačenju na 1:1 v nizih so odbojkarji Galex-Mira svoj drugi niz dobili prepričljivo, čeprav so se varovanci trenerja Marka Brumna upirali vse do izida 10:10. Nato pa so prevzeli pobudo domači. Sašo Rop je svoj začetni udarec ob izidu 24:21 poslal v mrežo za izid niza 25:21.

V zadnjem, četrtem niz, sta bila na sceni kapetan in sprejemalec Andrej Tot, ki so ga v soboto dopoldne v Beltincih izbrali za športnika leta, ter Prlek na začasnem delu v Prekmurju, napadalec Tomaž Horvat, ki sta dosegla vsak po osem točk, kar je bilo dovolj za zmago s 25:16. Za zadnjo točko je poskrbel sprejemalec Bogdan Marič.