Prva zmaga v modri skupini

IMG 1907Murska Sobota, 16. marca. Triglav Kranj je v 8. krogu modre skupine premagal Panvito Pomgrad v Murski Soboti s 3:0 (27, 22, 20). Zmaga ni bila tako gladka, kot je videti po izidu. V prvem nizu so domači vseskozi vodili in so Kranjčani šele v končnici obrnili izid v svoj korist in izkoristili peto zaključno žogo. V drugem nizu so Prekmurci lovili visoko prednost Kranjčanov, ob koncu niza prišli na točko razlike, a nazadnje je bil Triglav vseeno močnejši. V zadnjem nizu so bili kranjski odbojkarji nekoliko uspavani z visoko prednostjo in dopustili gostom, da so v končnici prišli bližje, a kaj več jim tokrat proti borbeni in čvrsti ekipi Triglava ni uspelo. Že čez dva dni v Kranju gostuje Salonit Anhovo, za katerim Triglav zaostaja le še točko.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti; gledalcev 80; sodnici: Tovornik, Miklošič (obe Maribor).
Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Šmitran 7, Kvas 2, Detela 10, Rojnik 8, Flisar 7, Bogožalec 16, Grabar, Drvarič 1, Fridrih, Menih.
Triglav Kranj: Lužovec, 8, Hafner, A. Kök 7, Maček, Bregant 12, Jovanov, Kos, Mali, Uršič 5, M. Kök 18, Rezar 6, Bežek.

Odbojkarji Panvite Pomgrada še naprej igrajo po sistemu toplo-hladno. Potem ko na kakšni tekmi navdušijo, na drugi pokvarijo vtis in v tekmi s Triglavom se je zgodilo ravno to. Sobočani, kljub temu, da se je v ekipo vrnil Jernej Detela, tokrat niso našli odgovora na igro Kranjčanov, predvsem so imeli težave z njihovim blokom, odigrali so eno najslabših tekem v sezoni. Velik vpliv na to je imel prvi niz, ki so ga gosti na čelu z razpoloženima bratoma Matejem in Alešem Kökom dobili v napeti končnici, si s tem pridobili samozavest, ki so jo v nadaljevanju izkoristili.
IMG 1901
Sobočani so v uvodnem nizu vodili z 12:8, nato pa so jih Kranjčani ujeli na 13. točki. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, v katerem so Kranjčani po bloku korektorja Janka Breganta izkoristili četrto zaključno žogo. V nadaljevanju pa je nato praktično igralo samo še gostujoče moštvo. Sobočanom namreč na eni strani ni uspevalo prav nič, na drugi strani pa so razigrani Kranjčani po zmagi v uvodnem nizu sproščeno nizali točko za točko. In ko je svoje dodal še kranjski blok, so Sobočani ostali praktično brez napada. Maloštevilni gledalci so čakali na trenutek, da se bodo reči na igrišču spremenili, a ga niso dočakali.
IMG 1902
Gostje so namreč v drugem in tretjem nizu vodili praktično od vsega začetka, gostujoči organizator igre, Aleš Kök pa je odlično zaposloval soigralce, poleg tega pa je prispeval še šest blok točk. V napadu je njegovo delo dopolnjeval brat Matej, ki je z blokom tudi zaključil tekmo.
“Za nas ta zmaga sploh ni presenečenje. Že večkrat smo dokazali, da znamo igrati odbojko, je pa res, da rabimo včasih kakšno brco v rit in kakšno šok terapijo. Ta zmaga nam sicer ne prinaša ničesar, je pa pomembna za samozavest. Na lestvici smo še vedno šesti, zato sem po eni strani vesel in po drugi spet jezen. Taka igra je namreč prišla prepozno. Sicer bomo delali naprej, zadnje čase bolje treniramo, kar se bi moralo pokazati v rezultatih. Poskušali bomo zmagati tudi na zadnjih dveh tekmah. Je pa res, da mi tako kot lahko premagamo vsakega, tako žal lahko tudi z vsakim izgubimo,” je dejal kranjski trener Sašo Rop.
“Pristop do igre je bil povsem neprofesionalen, želja po igri prav tako. Discipline v igri praktično ni bilo, pa tudi ničesar od tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo, se nismo držali. Gre za zasluženo zmago Triglava. Mi s takšnim pristopom v končnici državnega prvenstva seveda ne moremo igrati in očitno smo od prejšnjega tedna preprosto pozabili, da je to vseeno modra skupina. S takim pristopom se nam ne piše nič dobrega, očitno pa je problem samo v naših glavah in tudi o tem se bomo pogovorili v naslednjih dneh. Prvi niz bi seveda morali dobiti, a ga po lastnih neumnostih nismo, nato pa smo se predali. Brez borbenosti na prvenstveni tekmi pač ne gre,” pa je bil nerazpoložen domači trener Dejan Fujs.