Prva zmaga v zeleni skupini

Thumbnail PreviewKranj, 5. februarja. Astec Triglav je v tekmi, ki je imela dve povsem različni polovici, premagal gostujočo ekipo iz Slovenske Bistrice s 3:1 (25, -26, 13, 18). V prvih dveh nizih, ki sta se končala na razliko, domači nikakor niso mogli streti odpora nasprotnika, ki je delal predvsem manj napak od kranjske ekipe. Kranjčani so precej grešili v napadu, kjer ob zelo dobrem sprejemu začetnega udarca te prednosti zaradi številnih napak niso mogli kvalitetno vnovčiti. V drugi polovici tekme se je slika spremenila. Kranjčani so izboljšali začetni udarec, potisnili goste od mreže in pokazali, da so vendarle kvalitetnejša ekipa od Murexina. Naslednjo tekmo Triglavani gostujejo v Račah pri Gokop Framu.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Blaznik in Sever (oba Brezovica).

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 3, Bilandžić 10, Ambrožič 1, Antonić 8, Rop 20, Bežek (L), Potočnik 4, Kristan 10, Štembergar Zupan 19, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Murexin: Akrap 3, Dobošič 13, Gomivnik 7, Lamut 3, Simončič 7, Frešer 5, Kos 3, Cizerl(L), Valentan 6, Štern(L). Trener: Dušan Jesenko.

STATISTIČNI PODATKI

Na začetku tekme so prevzeli pobudo gostje, ki so z dobrim servisom luknjali domači sprejem, a so se Kranjčani zbrali in s tremi zaporednimi točkami prišli do vodstva 5:3. Bistričani pa so izkoristili medle napade in ravno takšno obrambo Triglava in ob prvem tehničnem odmoru spet vodili s 6:8. Po odmoru so domači z boljšim servisom najprej izid poravnali pri 9, nato pa spet naredili tri zaporedne napake v napadu in pri 9:12 je domači trener Sattler vzel svoj prvi odmor. Tudi pri drugem tehničnem odmoru so vodili gostje za točko, saj se domači nikakor niso mogli otresti številnih napak. Tudi v nadaljevanju so gostje delali manj napak in vodili vse do izida 19:19, ko so domači naredili 2. blok na tekmi in Jesenko je vzel pol minute odmora. Tudi končnica prvega niza je bila izenačena z rahlo pobudo gostov. Ko je prišel na začetni udarec Miloš Antonić, pa so Kranjčani povedli s 23:22 in sledila je še druga prekinitev s strani gostujočega trenerja. Odmor ni pomagal, saj so si domači priborili zaključno žogo, ki pa je niso izkoristili. Gostje so se uspeli obdržati v igri še do 25. točke, nato pa so Kranjčani z dobrimi začetnimi udarci zaključili prvi niz v svojo korist.

Tudi začetek drugega niza je bil podoben prvemu. Astec Triglav je prišel do vodstva kljub dobrem začetku Bistričanov in tokrat z bolj čvrsto igro v obrambi in tudi na prvi tehnični odmor odšel s prednostjo treh točk. Po odmoru pa je sledila spet slabo organizirana igra domačega napada in gostje so se približali na 10:9. Takoj nato pa je sledila mini serija domačih in pri 13:9 je Jesenko prekinil nalet Astec Triglava z odmorom. Prednost 4 točk so imeli Kranjčani tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po odmoru je sledilo spet obdobje slabše igre domačih in gostje so se približali na 17:16. V končnico so domači prišli s prednostjo 3 točk, a ob neučinkovitem napadu in tehničnih napakah tega vodstva niso uspeli zadržati. Pri 21:20 je Sattler vzel pol minute odmora. Po odmoru so gostje z uspešnim protinapadom izid poravnali in nato še povedli za točko. Po dveh zaporednih uspešnih akcijah domačih pa je pri 23:22 Jesenko vzel pol minute odmora. Bil je uspešen, saj so Bistričani izid poravnali in ubranili tudi dve zaključni žogi domačih. Pri 25:26 za goste je Sattler vzel še drugi odmor, gostje so pa na račun še dveh domačih napak osvojili drugi niz.

Tretji niz so uspešneje začeli domači odbojkarji in si do prvega tehničnega odmora priborili prednost treh točk. Na račun nekaj slabšega sprejema začetnega udarca so domači prednost spet zapravili in po bloku Bilandžiću so gostje izid izenačili na 10. točki. Do drugega tehničnega odmora pa je točke dosegala samo še domača ekipa in odšla na odmor s prednostjo 16:10. Po odmoru sta sledila še dva izvrstna začetna udarca domačega kapetana Saša Ropa in s tem tudi najvišja prednost 18:10. Ko je as dodal še Bilandžić za 20:11 je postalo jasno, da v tem nizu ne bo tesne končnice.

Visoko dobljen tretji niz je domače očitno uspaval in četrtega so začeli dokaj neprepričljivo. Gostje so vodili vse do 5:7, nato pa so se Kranjčani prebudili in dobili prvi tehnični odmor z 8:7.  Po odmoru je dvakrat odlično serviral Andrej Štembergar Zupan in pri 10:7 je Jesenko vzel prvi odmor v četrtem nizu, vendar posebnega uspeha ni bilo, saj so domači dosegli še 3 točke zapored. Prednost Astec Triglava je še narasla do 16:9 ob drugem tehničnem odmoru, predvsem po zaslugi odločnega začetnega udarca, ki gostom ni dopuščal organizirati hitrih napadov, počasnejšo igro v napadu pa so uspešno ustavljali domači blokerji. Prednost je zrasla do 9 točk (20:11) in niz ter tudi tekma sta bila odločena.