Prve trening tekme Triglavanov

Kranj, 9. septembra. Igralci Astec Triglava so v preteklem tednu odigrali prve trening tekme. V sredo so se v gosteh pomerili z ekipo Žirovnice, nato pa v soboto, sicer brez kapetana Saša Ropa, zaigrali na turnirju v Novem mestu, kjer sta nastopili še ekipi Krke in Šoštanja Topolšice. Od vsega skupaj odigranih dvanajstih nizov jih je Triglavanom pripadlo šest, torej je bil izkupiček natanko polovičen. Seveda pa v tem obdobju glavni trener Astec Triglava Matej Maček še ne daje poudarka na rezultate, bolj v ospredju je preizkušanje različnih začetnih šestork in razporejanje igralnega časa med vse igralce.

Sreda 4.9.2013, Zabreznica

Aquawatt Žirovnica – Astec Triglav 0:4 (-23,  -15, -16, -20)

V tekmi so vsi igralci dobili podobno minutažo, saj je bil cilj prilagoditev na tekmovalno situacijo. Kranjčani so tekmo odigrali primerno angažirano in borbeno, tako da zaradi napak, ki so bile plod začetka sezone in posledične neuigranosti, ni bilo pretirane slabe volje.

Sobota 7.9.2013, Turnir v Novem mestu

Krka – Astec Triglav 2:2 (16, 25, -19, -14)

Šoštanj Topolščica – Astec Triglav 4:0 (21, 20, 27, 16) 

Na turnirju so Triglavani igrali brez kapetana Ropa, na njegovem mestu pa se je dobro znašel mladi Matej Kök. V celoti gledano je bilo na obeh tekmah odločno preveč napak, predvsem pri začetnem udarcu, kjer Kranjčani sicer sploh niso nameravali tvegati. Rezultat je bil temu primeren, predvsem pa je tekma zaradi tega delovala nekoliko raztrgano.

Konec tedna Kranjčani odhajajo v Rovinj, kjer se bodo pomerili z domačini in ekipo HAOK Mladost.

(Foto: Katja Pohar)