Psiho, Ptiči ? Ne, Triglav Kranj – Panvita Pomgrad

panvita 20151004 1408924283Murska Sobota, 6. aprila. Kranjčani so dobili prvo etapo dirke za vstopnico v polfinale državnega prvenstva in to na vedno neugodnem in težkem gostovanju v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti. S 3:2 (-13, -20, 22, 18, 17) so premagali Panvito Pomgrad. Ko je že vse kazalo na lahko zmago domačinov, so Kranjčani naredili preobrat in to, ko so bili že dvakrat globoko v močvirju. Prvič po vodstvu Prekmurcev v nizih z 2:0, ko so izenačili na 2:2 in drugič v petem nizu, ko so se vrnili iz groba po vodstvu Panvite s 13:9. To je sicer šele prvi del serije za napredovanje v polfinale, zato kakšnih razlogov za evforijo ni, samozavest in dober občutek po zadnjih tekmah pa se stopnjuje. V soboto v domači dvorani bo tekma še prej kot danes – “matineja” se bo začela ob 17:30. Vabimo vse ljubitelje odbojka in športa na sploh, da pridete spodbujat naše fante v boju za napredovanje med 4 najboljše ekipe v državi.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti; gledalcev 112; sodnika: Gril (Limbuš), Valentar(Prevalje).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 9, Kvas, Detela 18, Rojnik 14, Flisar 12, Bogožalec 24, Grabar, Drvarič 1, Fridrih, Menih.
Triglav Kranj: Lužovec 3, Hafner 5, A. Kök 1, Maček, Bregant 21, Jovanov, Kos, Mali 7, Uršič 2, M. Kök 23, Rezar 10, Bežek.

Dobri dve uri trajajočo zanimivo in razburljivo prvo tekmo četrtfinala državnega prvenstva so v Murski Soboti dobili Kranjčani. In to na najbolj sladek možni način. Sobočani so jih namreč v prvih dveh nizih povsem nadigrali, nato pa kot da bi pozabili igrati odbojko. Žilavi Gorenjci so ponujeno s pridom izkoristili ter na koncu dobili praktično že izgubljeno tekmo ter zmagali v podaljšanem, petem nizu.
Da bodo neugodni triglavani za Sobočane zahteven tekmec, je bilo jasno že pred srečanjem. A so v uvodnem nizu domačini zaigrali praktično brez napak, raznovrstno ter predvsem učinkovito in gostje praktično niso prišli niti do sape. Uvodni niz, v katerem so si Kranjčani priigrali le 13 točk, je zanesljivo zaključil domači korektor Aljoša Bogožalec.
Gostujoči trener Sašo Rop je z menjavami na mestu sprejemalca (Žiga Lužovec/Miha Mali) ter na položaju organizatorja igre (Svit Hafner/Aleš Kök) še iskal pravo šesterko in se v drugem nizu odločil, da organizacijo igre vseeno zaupa Svitu Hafnerju, ki je sicer vstopil šele v končnici uvodnega niza. Borbeni Triglav je v drugem nizu povedel s 7:3, a si je nato na servis Bogažalca dovolil izenačenja na sedmi točki, nato pa ni več šlo. Sobočani so še naprej igrali prepričljivo in po uspešnem napadu kapetana Gorazda Flisarja, ki je sicer realiziral šele četrto zaključno žogo, vendarle brez posebnih težav dobili tudi drugi niz.
Tudi v tretjem je vse kazalo na gladko zmago domačinov. Videti je bilo, da tokrat Sobočani lahko premagajo zgolj sami sebe in ravno to se je zgodilo. Rop je tretji niz nadaljeval s Hafnerjem v vlogi organizatorja igre, namesto Žige Lužovca pa je priložnost za igro dobil Miha Mali in odigral ravno toliko bolje od svojega predhodnika, da so Kranjčani popravili sprejem servisa in začeli igrati. A šele po 13. točki, saj so Sobočani nazadnje vodili še z 12:8, nato pa povsem popustili in po lastnih napakah gostom dovolili izenačenje ter preobrat. Ko so Triglavani sestavili še blok, je bilo jasno, da so si priigrali tudi niz, ki ga je za znižanje na 2:1 zaključil ravno rezervist Mali.
Zdaj so se Sobočanom zašibila kolena in to ne glede na dejstvo, da so v četrtem nizu še uspeli držati stik s tekmecem do 15. točke. Gostujoči kapetan Janko Bregant je nato na servis naredil razliko treh točk (18:15), ki pa je nato Gorenjci niso več spustili iz rok. Igra Sobočanov je povsem razpadla, domačini so ostali praktično brez napada in celo organizator igre Svit Hafner je zaključil četrti niz za izenačenje na 2:2 v nizih.
V zadnjem nizu so triglavani dokazali, da se vztrajnost izplača. Sobočani so preko Bogožalca in Flisarja nizali točko za točko ter si priigrali zaključno žogo pri izidu 14:11, nato pa se je končalo. Pri Panviti je zanihal sprejem servisa, Kranjčani so dvakrat z blokom zaustavili Bogožalca in izid je bil izenačen na 14. točki. V razburljivi končnici so nato Sobočani zapravili štiri zaključne žoge, Gorenjci pa so izkoristili tretjo in to potem, ko je naprej Dalibor Šmitran žogo poslal v avt, zadnjo točko na tekmi pa je za Triglav prispeval nezaustavljivi Matej Kök, ki je po blok-avtu Kranjčanom priigral nepričakovano zmago s 3:2 ter prednost pred drugo tekmo, ki bo v soboto v Kranju.