S tretjo zmago na četrto mesto

Panvita_galex_001Kranj, 25. februarja. Astec Triglav je v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL Radenska Classic premagal Panvito Galex iz Murske Sobote z izidom 3:1 (23, 18, -27, 22). Kranjčani so s to zmago napredovali za eno mesto na prvenstveni lestvici in so sedaj četrti. V tekmi, ki si jo je ogledalo malo gledalcev, smo videli dokaj izenačeno igro. Pri Triglavanih je bil tokrat manj razpoložen Andrej Štembergar Zupan, kar pa so uspešno nadomestili ostali igralci, še posebej Danijel Pokeršnik, za katerega je bila to ena boljših tekem, če ne celo najboljša v dresu Astec Triglava. Sobočani so kar dobro pokazali zobe v tretjem nizu in bili v prednosti tudi proti koncu četrtega niza, a Triglavani so v končnici zmogli dovolj moči in zbranosti, da so tekmo pripeljali do uspešnega zaključka. Do konca tekmovanja v modri skupini je še dober teden dni in 4 krogi, ki bodo dali odgovor na to, s katerih mest bodo ekipe začele končnico. Več ali manj je jasno, da bosta s pozicij 1 in 2 startala ACH Volley in Salonit Anhovo. Za 3. mesto se bo moral še kar dobro potruditi Calcit Volleyball, ki ima trenutno sicer 5 točk prednosti pred zasledovalci, vendar mu to ne zagotavlja mirnega spanca. Preostale tri ekipe pa so bolj skupaj in tu bo boj še posebej zanimiv. V sredo gostujejo Kranjčani v Hali Tivoli, kjer se bodo še šestič v tej sezoni pomerili z ACH Volleyem.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: David Gril (Limbuš), Sanja Miklošič (Maribor).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 9, Pokeršnik 21, Hafner, Jan, Rop 12, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 8, Perhaj 4, Rezar 14. Trener: dr. Tine Sattler

Panvita Galex: Ajlec 10, Pavlovič 9, Mijalković 15, Žitnik 2, Marič(L), Drvarič, Flisar 7, Kurteš 1, Tot 15, Grabar, Vrabl 3.

STATISTIČNI PODATKI

Prekmurci so se na začetku dvoboja odločili, da se kranjska ekipa v svoji dvorani ne bo počutila prav nič domače. Flisar s servisom in Ajlec z napadom sta poskrbela za začetno vodstvo gostov 6:4. Vodstvo se je v nadaljevanju ob napakah domačih še povečalo in pri 8:12 je Sattler s timeoutom prekinil nalet. Triglavani so strnili blok, ustavili Ajleca, Pavloviča in Tota ter povedli s 16:14. Ko je domačemu bloku podlegel še Mijalković, je Ajleca na sprejemu zamenjal Kurteš. Pred vstopom v končnico je zaradi zaostanka svoje ekipe (19:21) Fujs zahteval time out. Z novim blokom Šmitrana nabrana prednost (24:21) se je že skoraj izničila, ko je Pokeršnik izkoristil zadnjo možnost in zaključil set s 25:23 za domači Triglav.

Kranjčani so si v začetku drugega niza z dvema asoma in napako Kurteša priborili vodstvo 8:5. Težave ekipe iz Pomurja so se nadaljevale tudi po tehničnem odmoru. Zaradi velikih težav na sprejemu niso uspeli zaključiti in zaostali so na 13:6. Triglavani so držali vse elemente igre na visokem nivoju, Fujs pa je poizkusil z Ajlecem in Vrablom. Izjemno razigrana ekipa Astec Triglava, kateri sta se pridružila tudi Hafner in Potočnik, je pobegnila na visoko prednost 18:9. Do konca so gostje zaostanek precej zmanjšali, pa vendar so domači uspeli osvojiti set s 25:18.

Gostje iz Murske Sobote so tretji set začeli odločeni, da ne bo zadnji. Kljub še vedno prisotnim težavam na sprejemu so ob prvem tehničnem odmoru vodili 8:7. Kmalu pa so Kranjčani ujeli ritem prejšnjega seta in Šmitranovim četrtim blokom prišli do vodstva 12:10. Z nekoliko boljšo igro v napadu je Galex prišel do izenačenja na petnajsti točki, kasneje pa še povedel. Kljub odmoru so Triglavani delovali uspavano in neprepričljivo, gostje pa so vse bolje delovali v obrambi in na servisu. Pred končnico so Prekmurci vodili z 20:18, nato pa so vodstvo še povečali. Priborili so si rezultat 24:20 in s tem štiri zaključne žoge, vendar niso izkoristili niti ene. Domača ekipa se je zbrala in dosegla pet zaporednih točk, ko je Tot ustavil njihovo napredovanje in začel dramatično izmenjujoče doseganje točk. Po Mijalkovićevem bloku in napaki Pokeršnika so gostujoči dobili set z 29:27.

Triglavani so se pred novim zamislili in začeli odločneje. Tudi s pomočjo nekoliko nenavadnih napak izkušene ekipe iz Pomurja so domači povedli z 8:4. Da njihove izkušnje niso kar tako, so gostje potrdili z izenačenjem na deseti točki. Nekaj točk in Šmitranovih potez kasneje pa se je rezultat že prevesil na 16:12 v korist Kranjčanov. V že četrti seriji točk ta set so bili na vrsti Prekmurci. Prek napadov in servisov Mijalkovića so izenačili rezultat na 18:18. Obeti ponovne napete končnice gledalcev v dvorani na Planini niso razočarali. Domačini so si z dvema blokoma priborili manjšo prednost, gostje pa so jo z napako nadgradili. Dalibor Šmitran je s svojim šestim blokom izkoristil prvo zaključno žogo in Triglav je osvojil set s 25:22.