Salonit Anhovo premagal Astec Triglav

salonit_anhovo_20121007_2075800529Kranj, 6. oktobra. V tekmi 1. kroga 1.DOL Radenska Classic je v Kranju Salonit Anhovo premagal kranjski Astec Triglav s 3:1 (18,11,-23,22) . Kranjčani so bili prva dva niza v podrejenem položaju, še posebej v drugem se nikakor niso mogli zbrati. V tretjem in četrtem nizu pa so pokazali, da niso pozabili igrati odbojke in da se lahko tudi v tej sezoni v kranjski ŠD Planina nadejamo zanimivih odbojkarskih predstav. Tudi v naslednjem krogu igra Astec Triglav na domačem parketu, nasprotnik bo Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter), Skok (Rečica ob Savinji)
Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner 2, Jovanov, Bilandžić 2, Močnik 9, Rop 14, Bežek(L), Štembergar Zupan 17, T. Hafner 8, Perhaj, Rezar 4. Trener: Matej Maček

Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 10, Lazar, J. Kovačič (L), A. Kovačič 12, Pirih, Paliska 2, Mijatovič 5, Bregant 15, Jereb 1, Krivec, Čabarkapa 13. Trener: Andrej Urnaut.

Gostujoča ekipa je bolje začela srečanje in se z dobrim izkoristkom napadov prišla prednosti 3 točk že takoj na začetku prvega niza. Predvsem Čabarkapa je bil neustavljiv za domači blok, tako da so Primorci šli na prvi tehnični odmor prav tako z zalogo 3 točk. Po odmoru so domači z asom Andreja Štembergarja Zupana sicer zmanjšali zaostanek, vendar so gostje takoj odgovorili z blokom na Bilandžiču in z dobrim servisom Jereba prišli do prednosti 8:12. Sledil je prvi odmor domače ekipe, s razmerje sil na igrišču se ni spremenilo. Prednost Primorcev na drugem tehničnem odmoru je bila še točko višja kot ob prvem odmoru. Kranjčani so nato sicer zaigrali nekoliko bolje, ampak še vedno je bilo to premalo za to, da bi zaostanek nadoknadili že pred začetkom končnice prvega niza. Gostje so prvi niz brez naprezanja tudi dobili, saj Kranjčani še naprej tudi slabše sprejemali začetni udarec in posledično prejemali lahko dosežene točke v protinapadih gostov.

Drugi niz se je začel slabo za domače, ki so naredili kopico napak in trener Matej Maček je moral že takoj na začetku vzeti pol minute odmora. Po odmoru so gostje vodstvo z dvema blokoma še povečali in ob prvem tehničnem odmoru je bil izid visokih 1:8. Domačim ni uspevalo prav nič in tudi po nekaj menjavah je kranjska barka še kar tonila. Matej Maček je poizkusil še z drugim odmorom pri izidu 2:13. Domači igralci so do tega trenutka napravili kar 10 napak več kot gostje (16:6). Drugi tehnični odmor je bil ob izidu 4:16 za goste. Ob koncu niza so tudi gostje napravili nekaj napak in omogočili domači ekipi, da si nekoliko popravi točkovno zalogo v drugem nizu, ki so ga še bolj prepričljivo kot prvega dobili gostje iz Kanala.

Tretji niz so vendarle bolje odprli domači igralci in z nekaj borbenimi potezami razveselili tudi gledalce.  Posledica je bila tudi vodstvo na prvem tehničnem odmoru z 8:4. Po odmoru so gostje spet dvignili ritem igri in izid poravnali na 9. točki, nato pa se je spet sledilo nekaj črnih minut domače ekipe in Kanalci so prišli do prednosti dveh točk. Sledilo je nekaj dobrih začetnih udarcev Tima Hafnerja in Astec Triglav je bil spet v vodstvu s 16:15. Po odlični potezi njegovega brata Svita pa je prvič na tekmi vzel pol minute odmora gostujoči trener. Kranjčani so še stopnjevali borbeni pristop in pritisk, tako da je pri 19:15 sledil še drugi odmor za goste. Kranjčani so  s prednostjo 4 točk prišli tudi v končnico. Ko je s pipe-om 23. točko dosegel Andrej Štemberger Zupan, pa je postalo jasno, da bodo tretji niz zasluženo dobili domači odbojkarji. Gostje so sicer prek nekaj uspešnih začetnih udarcev še poizkušali ujeti priključek, a jim to ni uspelo.

V četrtem nizu sta obe ekipi naredili na začetku nekaj napak, tako da je bil izid poravnan vse do 3. točke. Tu so gostje sicer pobegnili na 3 točke prednosti, a so jih domači ujeli pri 7. točki. Izkazal se je Jure Močnik z dvema zaporednima blokoma in domače popeljal na prvi tehnični odmor z vodstvom. Močnik je blokiral vse poizkuse Čabarkape tudi po odmoru in pri izidu 10:7 za Astec Triglav je sledil prvi odmor gostov. Po odmoru so se Kanalci zbrali in prednost domačih tudi z nekaj sreče zmanjšali, a pobudo so imeli še vseskozi Kranjčani, ki so dobili tudi drugi tehnični odmor. Po odmoru so s tremi zaporednimi točkami po dolgem času do vodstva prišli gostje iz Kanala. Pri 16:19 je nalet gostov prekinil domači trener s pol minute odmora. Kranjčani so prišli le na točko zaostanka pri 19:20 in kazalo ja na napet zaključek niza, ki so ga pa tokrat gostje z zanesljivo igro pripeljali do zmage.