Salonit dobil prvo tekmo

Salonit_01Kanal, 28. marca. Salonit Anhovo je dobil prvo tekmo malega finala proti Astec Triglavu s 3:1 (23, 21, -22, 20). Čeprav so bili domači boljši nasprotnik v tej tekmi, pa ne bodo ravno mirno spali do sobote, saj njihova prevlada ni bila preveč izrazita. Kranjćanom ostaja tolažba, da bodo poizkusili kaj več iztržiti pred domačimi gledalci, saj je rezerv v njihovi igri kar precej. Razlika se je naredila v prvem in drugem nizu z manjšim številom napak pri domačih, v celi tekmi so jih Kranjčani napravili 28, domači le 22. Čeprav so imeli Kranjčani boljši sprejem začetnega udarca, pa tega niso znali izkoristiti v napadu, saj so bili v odločilnih trenutkih enostavno premalo prodorni. Ključni trije napadalci v povprečju niso bili 40% uspešni pri napadalnih akcijah in tu je ena glavnih rezerv za drugo in morebitno tretjo tekmo pri kranjski ekipi. Zato bomo še posebej z zanimanjem spremljali drugo tekmo v soboto, ki jo Kranjčani igrajo v svoji dvorani, pred svojimi navijači.

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 350, sodnika: Jovanovič (Komenda), Melavc (Šempeter).

Salonit Anhovo: Koncilja 15, Lazar, J. Kovačič, Bektaševič, A. Kovačič 10, Pirih, Paliska 12, Mijatovič 12, Bregant 17, Krivec 3.

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 10, Pokeršnik 16, Hafner, Jan, Rop 10, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 11, Perhaj 4, Rezar 16.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Salonita v tekmi za tretje mesto vodijo z 1:0 in za ″bron″ potrebujejo še eno zmago. V prvi tekmi pred domačimi gledalci so upravičili vlogo favorita, a niso pokazali igre, ki jih je krasila večji del sezone. Kljub temu pa so svoj cilj dosegli, do zmage pa bi lahko prišli tudi nekoliko prej. V tretjem nizu so namreč že zanesljivo vodili, a v končnici popustili ter s tem podaljšali dvoboj.

Tega so bolje začeli gostje iz Kranja, ki so po napaki Andraža Paliske povedli s 5:2, nekoliko pozneje pa po asu Roka Rezarja tudi z 11:7. Domači trener Andrej Urnaut je bil prisiljen vzeti odmor, napotke pa so njegovi varovanci znali spremeniti v prakso, saj po točki razpoloženega Janka Breganta tekmece ujeli že na 12. točki. Od takrat pa do izida 22:22 je bil izid izenačen, z napako pri podaji Gregorja Perhaja in s točko Paliske so domači povedli s 24:22, Danijel Koncilija je z napako gostom še dal nekaj upanja, ki pa se je končal po novi točki Breganta.

Lažje so Kanalci dobili tretji niz, v katerem so povedli s 6:2 in 13:6, Kranjčani so še znižali 18:16, a popoln preobrat sta preprečila Bregant in Andrej Kovačič. Zato pa so gledalci preobrat videli v tretjem nizu. Ob drugem tehničnem odmoru je Salonit vodil s 16:11, vendar se začel prehitro veseliti. To so Gorenjci znali kaznovati, za zasuk je najbolj zaslužen Pokeršnik. Toda domači novega presenečenja vendarle niso dopustili. v zadnjem nizu so bili ves čas v majhni prednosti, pri izidu 18:16 so imeli varovanci Tineta Sattlerja še nekaj upanja, ki pa je pri izidu 23:19 splahnel. Tekmo je z napako pri servisu končal kar gostujoči kapetan Sašo Rop.

Gostje so imeli kar nekoliko presenetljivo boljši sprejem, v vseh drugih elementih pa so bili boljši Primorci.