Salonit na koncu močnejši

ach_-_pokalKranj, 1. decembra. V derbiju z vrha 1.DOL Radenska Classic je Salonit Anhovo v Kanalu premagal kranjski Astec Triglav s 3:2 (20, -20, -21, 15, 12). V tekmi, ki je imela tri različne dele, je domača ekipa na koncu zasluženo slavila in ostaja na tretjem mestu, Kranjčanom pa ostaja občutek o zamujeni priložnosti, saj je po tretjem nizu kazalo, da bodo iz Kanala odnesli vse tri točke. V četrtem pa so gostje preveč popustili, dopustili domačim, da so se razigrali in tako odločno krenili tudi v zadnji peti niz, kjer so si že takoj na začetku priigrali prednost štirih točk, ki je zadoščala za zmago.

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 300, sodnika: Adrovič (Kamnik), Novak (Dvor).

Salonit Anhovo:
Kisič 1, Česnik, Koncilija 13, Lazar, J. Kovačič, Bektaševič, A. Kovačič 17, Pirih, Paliska 22, Mijatovič, Bregant 16, Krivec 1.

Astec Triglav:
Lužovec, Šmitran 5, Pokeršnik 14, Hafner, Jan, Rop 18, Bežek, Potočnik 1, Štemberger-Zupan 17, Perhaj 2, Rezar 7.

Odbojkarji Salonita v letošnjem prvenstvu na domačem igrišču še naprej ostajajo nepremagani. Tokrat so imeli obilo težav proti varovancem njihovega nekdanjega trenerja Tineta Sattlerja, zaostajali z 1:2 v nizih, a nato zaigrali odlično in dokaj gladko dobili preostala dva niza. Z dvema točkama so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, medtem ko Kranjčani ostajajo četrti.

Gostitelji so tekmo dobro začeli, začetno vodstvo 5:2 je veliko obetalo, a gosti so hitro ujeli ritem ter dokazali, da zaradi odsotnosti trenerja, ki je bil z reprezentanco na olimpijskih kvalifikacijah, ne bodo nič slabši. Sattlerjevi varovanci so držali zaostanek dveh, treh točk do drugega tehničnega odmora, toda po njem so domači vodstvo povečali ter povedli z 1:0.

V drugem nizu je bila slika obrnjena. Gostje so prevzeli pobudo, toda do večje prednosti so prišli šele pri drugem tehničnem odmoru, ko so vodili s 16:12. Kanalcem se je še uspelo približati na 18:19, potem pa jim je padla zbranost, kar so Gorenjci znali izkoristiti. Niz so dobili brez drame v končnici.

Podobno je bilo v tretjem nizu, ko je Triglav povedel z 18:13, izid 21:23, je še vlival upanje gostiteljem, toda naslednji točki so spet osvojili Kranjčani, tako da je bilo na semaforju 1:2.

Toda nato so varovanci Andreja Urnauta stopili skupaj in zaigrali mnogo bolje. Gladko so dobili četrti niz, v “tie breaku” povedli s 4:0 in 7:2, vodili tudi 9:4, nato so jih tekmeci začeli loviti, a več kot na dve točki zaostanka niso prišli.