Salonit prepričljivo boljši od Astec Triglava

Thumbnail PreviewKranj, 17. marca. Salonit Anhovo je v prestavljeni tekmi 8. kroga modre skupine lige Radenska Classic premagal kranjski Astec Trigav z izidom 3:0 (19, 20, 17). Kranjčani so tekmo izgubili povsem zasluženo, saj niso pokazali igre podobni tisti na tekmi s Calcitom na zadnji tekmi prejšnjo soboto, pa tudi Kanalci so bili tokrat precej boljši nasprotnik, ki je s čvrstim in dobro sestavljenim blokom učinkovito ustavljal napade Gorenjcev, v napadu pa so imeli zelo razpoloženega Davida Szaba, ki ga Triglavani, ki so tokrat nastopili brez poškodovanega kapetana Ropa, nikakor niso uspeli ustaviti.

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 300, sodnika: Perčič (Kamnik), Pevc (Škofja Loka).

Salonit Anhovo: Szabo, Potočnik, Kaminski, A. Kovačič, Šabec, Paliska, Vidič, Berlot, Savičić, Dabović, Mijatovič, J. Kovačič.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk, Ambrožič, Bilandžić, Planinc, Antonić, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan, Berčič.

 

Salonit proti objektivno slabšim tekmecem ni dovolil presenečenja. Vse niti je trdno držal v svojih rokah vso tekmo, pa čeprav je nastopil brez prvega libera Tomaža Paravana, ki ga je uspešno nadomestil Jani Kovačič. Tudi gostje, ki so v soboto proti Calcitu zabeležili prvo zmago v drugem delu prvenstva, niso nastopili v popolni postavi, manjkal je kapetan Sašo Rop, kar je bil za Kranjčane gotovo velik primanjkljaj.

Že sam začetek tekme je pokazal, da prave rezultatske negotovosti ne bo. Primorci so vsilili svoj ritem igre in si že kmalu priigrali zanesljivo prednost. Zato pa so se Kranjčani resneje upirali v drugem nizu. Izenačeno je bilo vse do izida 20:20, toda predvsem Madžar David Szabo ni dovolil, da bi gosti izid v nizih izenačili. V tretjem nizu je bila premoč domačih spet očitnejša, pa čeprav je trener Dragutin Šuker ponudil priložnost, da pokaže svoje razkošno znanje ponudil tudi mladinskemu reprezentantu Danetu Mijatoviču (zamenjal je Damirja Šabca), ki pa se mu neizkušenost ni poznala.

Avtor: STA