˝SAVUDRIJA 2011˝: 6. DAN – ZAKLJUČEK.

logosavudriia20102011Savudrija, 24. junij. Po že tradicionalno slabem vremenu, ki nas je spremljalo pri odhodu in ves čas poti, nas je v Savudriji pričakalo lepo in suho vreme. Dejavnosti so v polnem teku, o utrujenosti še ni ne duha ne sluha. V nadaljevanju si lahko preberete dnevnik dogajanja – osveženo v PETEK 24.6.!

NEDELJA 19.6.2011
Vzpodbudna vremenska napoved se je uresničila in po nastanitvi, kosilu in razdelitvi udeležencev v 6. skupin smo postavili igrišča, da smo popoldne že začeli s treningi v dveh izmenah. Seveda smo tudi že okusili slanost morske vode, ki je ne glede na slabše vreme v preteklih dneh, precej topla.

Po večerji je sledila prva tradicionalna nogometna tekma med trenerji in igralci, ki se ni končala po želji slednjih saj so trenerji zmagali s 6:3. Vzporedno so se dogajali dvoboji v odbojki ena-ena oz. dva-dva, tenisu, balinanju… Največji radovedneži so si ogledali finale oddaje ˝Slovenija ima talent˝.

Ob 22:00 smo odšli v sobe in malo po 23. uri pogasnili luči in zaspali.

PONEDELJEK 20.6.2011
Prekrasno jutro. Sonce in nebo brez oblačka. Ob 7 uri bujenje, ob 7:15 pa že jutranje razgibavanje na obali. Po zajtrku (8:00), smo opravili vse potrebno za prvo izmeno treninga. Vse gre po načrtu.

Povsod je čutiti morski ambient. Raznorazna tekmovanja, ki se dogajajo v prostem času, so si sledila ena za drugim, prav tako dogovori za prihodnja. Časa, ki ne bi bil
preživet aktivno praktično ni.

Po kosilu in počitku smo opravili popoldanske treninge in začeli  z ˝Emino igro˝, ki je spoznavne narave in bo potekala ves čas trajanja Tabora. Zaenkrat večjih težav s poškodbami ni.

Po večerji ˝revanš˝ nogometna tekma, zmaga trenerjev še večja (5:0). Ob 22:00 ocenjevanje sob in počitek.

TOREK 21.6.2011
Utrujenost se pri nekaterih že malo pozna, zato je jutranje razgibavanje zelo pomembno. Ena poškodba skočnega sklepa in kakšen žulj – to je bilanca bolniškega kartona. ˝Emina igra˝ lepo poteka, med udeleženci tabora je čutiti pozitivno preganjavico, saj vsi ugotavljamo, ˝kdo bo koga˝. Igra je namreč naravnana tako, da je vsak udeleženec v igri izžrebal neko ime in nalogo s tem imenom v zvezi, ki jo mora skrivoma izvesti in tega udeleženca izločiti iz igre, pri tem pa ta udeleženec tega med opravljanjem naloge ne sme odkirti. Zelo zanimivo in sploh ne tako komplicirano kot piše:)

Dopoldanski treningi so potekali po programu, popoldne, pa je skupina z najmlajšimi udeleženkami namesto klasičnega treninga imela na programu watervolley.

Po večerji smo organizirali turnir ˝ZMEŠANE ODBOJKE˝, kjer se je za lepe in tudi sladke nagrade pomerilo 18 ekip, sestavljenih iz vseh sodelujočih na Taboru. Igrali smo po pravilih male odbojke 4:4. Zmagala je ekipa v sestavi Cene Jerele, Anja Vombergar, David Golob, Gregor Pernuš. Ti so svoje tekmece v finalu premagali tesno s 15:14.
093

zmagovalci ˝Zmešane odbojke˝

Ob 22:15 ocenjevanje sob, kjer smo zaznali precejšen napredek v čistoči in urejenosti, ob 23 uri spanje. Pri tem smo opazili, da nekateri kar precej časa govorijo v spanju:)

SREDA 22.6.2011
Nekaterim je zjutraj že težje vstati, saj so raznorazne aktivnosti zahtevale svoje. Utrujenost je čutiti tudi pri najbolj klenih igralcih oz. igralkah. Kakorkoli, program poteka normalno. Dve skupini sta namesto enega klasičnega treninga izvedli watervolley, ki je, kot se je izkazalo, kar prijetna popestritev.

Intenzivneje poteka turnir v igri ˝Človek ne jezi se˝, kjer so najmlajši udeleženci že dokazali, da leta ne pomenijo kaj veliko. Ekspresno so se v nadaljevanje uvrstili Andraž Stružnik, Dijana Bunderla (zmagovalca v preteklih letih) in Jakob Urana.

Popoldanski program treningov je potekal normalno, najbolj pridne igralce smo nagradili in jih povabili na treninge bolj kakovostne skupine.

Po večerji smo odigrali še eno tradicionalno tekmo IGRALCI-TRENERJI, tokrat v odbojki. Po izgubljenem prvem nizu so trenerji spremenili taktiko in do konca niso več izgubili niza. Tekmo so zmagali z 2:1.

Nadaljevanje večera je minilo v raznih igrah in dvobojih za po večini sladke in mrzle nagrade, kjer smo bili vključeni vsi udeleženci tabora.

098

tekma za sladoled

Ob 22:15 ocenjevanje sob, kjer so se nekateri zelo potrudili, drugi malo manj.

ČETRTEK 23.6.2011
Jutranje razgibavanje smo opravili v vodi. Sprostitev na kvadrat. Kljub oseki, smo naredili tudi nekaj zamahov v slogu Petra Mankoča oz. Sare Isakovič in skakali v vodo v slogu legendarnega Tarzana, tokrat brez Čite na rami:)

122

Tarzan v letu

106
Poslušamo navodila…

V nadaljevanju vročega dneva je bilo vse bolj razburljivo tudi v obeh družabnih igrah, saj je bilo potrebno biti vse bolj oprezen pri ˝Emini igri˝, kjer so bili nekateri zelo aktivni in stalno na preži za to da bi opravili svojo nalogo. Po vodnih aktivnostih in popoldanskih treningih, je bil večer namenjen elementarnim igram, ki jih je po ˝nagradi˝ Anja Vombergar s svojimi ˝sodelavkami in sodelavci˝. Zmagovalcem smo omogočili sladek okus:)

Zadnji večer je minil tudi v polfinalnih in finalnem dvoboju v igri Človek ne jezi se, kjer je na koncu slavil bodoči Triglavan Nik Vene. Po končnem ocenjevanju sob, smo se odpravili k počitku.

PETEK 24.6.2011
Po jutranjem kopanju in vodni gimnastiki, smo se počasi začeli pripravljati za zadnji trening in pakiranje. Treningi so minili v sproščenem a še vedno malenkost tekmovalnem vzdušju. Po treningu še zadnji skok v vodo in zbor vseh udeležencev tabora, kjer smo razglasili rezultate vseh tekmovanjin podelili praktične nagrade in spominske majice. 

ZMAGOVALCI:
Človek ne jezi se: Nik Vene
Emina igra: Ana Žontar, Gašper Urana
Urejenost sob: Pina Razinger Jagodic, Natalia Bošković, Neža Košir, Pika Bertoncelj
Zmešana odbojka: Cene Jerele, Anja Vombergar, David Golob, Gregor Pernuš

Pred odhodom smo naredili še nekaj skupinskih fotografij, ki si jih boste kmalu lahko pogledali v Galeriji, pojedli malico in se odpravili proti Kranju, kjer nas je tradicionalno pričakalo slabo vreme, ki pa ni skalilo izrednega vzdušja in vtisov, ki smo si jih pridobili tekom tedna.

Komaj čakamo 4. Odbojkarski tabor  ˝Savudrija 2012˝.
DSC07020

fso_728x90

ozs-100