Dnevnik: Savudrija 2013

logoSavudriia2013_170Savudrija, junij 2013. Po internetnem mrku, ki ga je bila deležna kompletna Savudrija smo le uspeli priti iz “izoliranosti”. V nadaljevanju vabljeni k prebiranju DNEVNIKA tukajšnjih dogajanj, ki ga bomo sproti pisali skupaj z nekaterimi udeleženci.


PETEK 21.6.2013

Ob tako vročih dnevih, ki smo jih v zadnjih 10-ih dnevih imeli na Gorenjskem smo komaj čakali na dan odhoda na Odbojkarski tabor. Ob odhodu je vse potekalo normalno, tudi vožnja v sproščenem vzdušju je hitro minila in kot bi trenil smo bili na cilju.

Sledila je hitra nastanitev in postavljanje igrišč za odbojko, nato kosilo in nekaj prostega časa, kot nalašč za skok v morje, kjer smo bili priča prvemu šoku. Morje je bilo milo rečeno zelo toplo (več kot 28°C). Pred prvimi treningi smo se razdelili v vadbene skupine, se spomnili nekaj ˝zlatih˝ pravil, ki spadajo k tovrstnemu taboru in že razdelili listke za ˝Emino igro˝.

Ob 15:30 prvi treningi, pa zopet morje in ob 18:30 večerja.

Zvečer je sledila tradicionalna nogometna tekma trenerji-igralci, ki se je tradicionalno tudi končala – z zmago trenerjev. Prav na vseh igriščih so se malo za šalo, malo zares odvijali dvoboji oz. tekme v različnih športih.

Že prvi večer pa je bila komisija za ocenjevanje sob zelo prijetno presenečena. V veliki večini so bile sobe lepo urejene – upamo da se po ˝jutru dan pozna˝.

Ob 23 uri ˝sobna jakost˝in spanje.

Savudrija2013_024

SOBOTA, 22.6.2013

Prebudili smo se v lepo sončno jutro. Rahel veter je omilil petkovo vročino, prav tako je tudi morje znosnejše oz. osvežilnejše, čeprav še vedno lahko rečemo, da nobenega ne zebe.

Po jutranjem razgibavanju nekaj po 7. uri je sledil zajtrk in že kar hitro je bila na vrsti prva izmena treningov. Zaradi vročine smo začetek treningov prestavili na 9. uro, tako da je bilo za vse čas tudi za mokro osvežitev pred kosilom. ˝Emina igra˝ je v polnem teku. Med udeleženci tabora je bilo videti kar nekaj privzdignjenih obrvi ob pogledu na napovedan večerni program z naslovom ˝Savudrija ima talent˝. Kot se je kasneje izkazalo smo na večeru talentov vseeno imeli nekaj pogumnih, ki so se predstavili s svojimi talenti. Najbolj navdušeni smo bili nad plesno skupino TRI RAČKE (Tilen, Maks, Žiga), skoraj nič manj pa nad žonglerskimi sposobnostmi Barbare Domevščik. Tudi edini opogumljeni trener Nik je prikazal nekaj žonglerskih vragolij. Večer bo očitno postal tradicionalen.

Za večerno popestritev smo organizirali nagradno tekmovanje v zadevanju tarče s spodnjim servisom. Dobili smo 2 zmagovalca in sicer Luka Šteblaja, ki si je prislužil nov dres za odbojko na mivki, žogo za odbojko na mivki pa bo domov odnesel Domen Andrejc.

Hitro je minil tale drugi dan , ki smo ga zopet zaključili z rednim ocenjevanjem sob. Kaj povedati na to temo? Z eno besedo: POHVALNO!

Še nekaj druženja in lahko noč.

Pa še vtis Julije Mohorič: V Savudriji sem letos prvič. Takoj, ko sem prišla, sem ugotovila, da se bom imela zelo fino. Prvi dan sem se takoj razveselila odbojke na mivki, všeč mi tudi, da smo za učitelja skupine dobili najbolj prijaznega in zabavnega učitelja, zato imamo tudi zelo zabavne treninge. Čeprav sem v Savudriji šele prvič, vem da bom šla še velikokrat.

NEDELJA, 23.6.2013

Savudrija2013_005Sonce, rahel veter. Jutranje razgibavanje smo nekateri opravili v morju. Zelo paše!! Pobrali smo prijave parov za balinarski turnir, opravili prve treninge, zganjali nekaj norčij v vodi ali pa odigrali nekaj partij taroka. Tudi sladoled gre kar dobro v promet. Zaenkrat vse poteka brez problemov, tudi poškodbe sev nas izogibajo (že trkam na les:))

Nekaj počitka po kosilu nam je dobro delo, saj se utrujenost že malo pozna. Nekateri so čas izkoristili za igranje ˝OSLA˝, poraženca igre smo seveda vsi prepoznali, po zelo jasnem napisu na čelu.

Večer smo preživeli v turnirju ˝Zmešane odbojke˝. V igri po pravilih male odbojke 4:4 so se najbolje odrezali ekipa v sestavi: Matej Kők, Tilen Blaznik –Foca, Miha Osojnik in Duša Hribar.

Preostanek večera smo preživeli v prstometu, igri odbojke 1:1… Kakor kaže bo letos zelo težko določiti zmagovalce za najbolj urejene sobe, saj ima ta moment kar 6 sob enako povprečno oceno, t.j. 5. Sladke skrbi…

Nekaj stavkov sta za naš Dnevnik prispevali tudi Ema Sajovic in Hana Čadež: Že takoj ob prihodu v Savudrijo se je seveda začelo nošenje težke prtljage, razvrščanje v sobe, prepiranje kdo bo spal na pogradu in čigava bo največja omara. Spoznavnem treningu in večerji je sledil nogometni dvoboj med trenerji in najstniki, pri katerem so presenetljivo zmagali trenerji z izidom 9:7. Tisti, ki se dvoboja nismo udeležili pa smo zmagovali v pokru in kartanju. Zanimivo pa je, da imamo vsi do zgodnjega spanja in zgodnjega vstajanja. Poleg jutranjega footinga, dveh treningov in kopanja je bil vrhunec večera Savudrija ima talent. Prepričljivo so povedli lepotci Maksimiljana, Tilka in Žigica, ki so plesale ples Male račke in premagale žonglerje. Nato smo se preverili v spretnosti izvajanja spodnjega servisa, kjer smo ciljali trenerje. Za nagrado smo dobili beachvolley dres in žogo. Nato smo se ˝zgodaj˝ odpravili spat.

Naslednji dan smo spet imeli jutranji footing, dva treninga in kopanje, po tem pa smo izvedli turnir Zmešana odbojka, kjer smo bili priča finalu brez trenerjev, čeprav veljajo za najboljše. Komaj čakamo jutrišnji dan, ko se začne turnir v balinčkanju.

PONEDELJEK, 24.6.2013

Pogledam na uro. 7:00. Vprašam se, ali je res že ponedeljek? Uf, kako gre hitro. Tokrat oblačno jutro, tudi malo hladneje, čeprav se skozi oblake prebija sonce. V daljavi vidimo nevihto, ki nas je obšla, tako, da program za danes ostaja nespremenjen. Poleg odbojkarskih treningov, igramo prstomet, kot se po novem reče balinčkanjuJ.

Savudrija2013_019

Utrujenost se že malo bolj pozna, tudi kako majhno poškodbo in žulj smo si pridobili, vendar ˝nobenega letala še nismo prizemljili.˝

Po kosilu, ki je bilo zopet zelo okusno (čeprav bi o okusih lahko dolgo razpravljali) je bilo z druge strani balkona slišati taktični načrt fantov, ki se intenzivno pripravljajo na večerni odbojkarski derbi.

Po počitku sta si sledili dve izmeni treningov, ki so bili v nekaterih skupinah deloma popestreni z neodbojkarskimi vsebinami. Da nam ne bi bilo prevroče, je poleg vetra, ki je praktično ves dan pihal enkrat s te, drugič z one smeri, je poskrbelo tudi 1000 kapljic, ki so malo zmotile 2. izmeno treninga. Kar se padavin tiče je bilo to tudi vse.

Kot omenja Aleš Centa, ki je letos v Emini igri v vlogi administratorja, imajo nekateri udeleženci že kar nekaj listkov, kar pomeni da so iz igre izločili več igralcev. Časa za ˝nabiranje˝ listkov je še en dan.

Po večerji, ki je bila povsem športna (rižota), smo se vsi skupaj pripravili na odbojkarsko tekmo. Kljub res dobri igri igralcev, pa je tudi tokrat zmagala ekipa trenerjev, ki je imela tudi letos ženski pridih, saj je na mestu libera igrala Ema Vratarič. Do konca večera nam ostane še ocenjevanje sob, kaka družabna igra in nato počitek.

Rubrika vtisi…

V Savudriji.

Kot vsako jutro smo opravili footing, nekateri v vodi, nekateri na kopnem. Zajtrku je sledil dopoldanski trening, ki ga je že spremljalo slabo vreme. Cel dan je potekal tudi turnir v metanju balinčkov, kjer smo že opravili prve dvoboje. Pri drugem treningu nas je presenetil dež, zato smo skupina ki je imela trening na asfalt s treningom zaključili predčasno. Proti večeru se je vreme izboljšalo, zato smo brez težav izvedli vsakoletno tradicionalno tekmo med trenerji in mešano ekipo kadetov in mladincev. Kljub izpuščeni duši na asfaltu so kadeti klonili s 2:1. Nato smo se predzadnjič odpravili spat. – Špela Lužovec s pomočniki.

TOREK, 25.6.2013

Oblačno jutro, bolj sveže kot pretekle dni. Priča smo tudi rekordni oseki (vsaj za čas ko smo tukaj), saj se je površina kopnega kar precej ˝povečala˝. Včerajšnji veter je dodobra premešal morje, čigar temperatura je zelo padla in po občutku sodeč bi lahko rekli da ima morda 21°C. Tisti, ki smo jutranje razgibavanje opravili v vodi, smo se prav gotovo prebudili.

Sledi zajtrk in v jedilnici je velik živ žav, saj so se nam včeraj v kompleksu pridružili tudi ljubljanski košarkarji in karateisti, tako, da je tri-četrt nastanitvenih kapacitet zasedenih.

Danes je bilo poleg odbojke na sporedu tudi tekmovanje, ki smo ga pomenljivo imenovali ˝Martin Krpan˝. Gre za vlečenje vrvi. Sestavili smo 8 ekip, vsaka ekipa pa je bila sestavljena iz predstavnikov vseh generacij (8 članov v ekipi). Po bolj ali manj težkih borbah od katerih je bila še posebej zanimiva polfinalna, med ekipama, ki sta jima poveljevala trenerja Aleš in Andrej. Več moči, trme in verjetno tudi malo sreče, je na koncu zmogla Andrejeva ekipa, ki je slavila z 2:1 v zmagah. Očitno pa so vse te atribute pokurili že v polfinalu saj so finalno tekmo izgubili z 2:0. Zmagala je ekipa v postavi: Juš Lesjak, Matej Kők, Luka Remec, Van Vizovišek, Andraž Stružnik, Zala Pestotnik, Bor Osojnik in Matej Maček, ki je zoorala tekmovalno površino.

V ˝Emini igri˝ postaja zelo vroče, saj se je danes dopoldne vsul plaz in kar naenkrat je eden izmed udeleženk pridobila preko 10 listkov. Očitno bo še zelo zanimivo.

Po večernem slikanju smo do konca odigrali turnir v balinanju, kjer sta povsem zasluženo zmagala Aleš Centa in David Golob.

Pri urejenosti sob ni bilo posebnih sprememb, zopet so bile vse dokaj zgledno urejene, nekatere pa so dajale vtis, kot da v njih nihče ne prebiva. Včasih so rekli ˝za v knjigo˝. Odlično. Za določitev zmagovalca je bilo potrebno glasovanje in komisija je bila enotna in zmago prisodila sobi št. 218 (Remec Luka, Vidic Žiga, Jelenc Žiga, Pavlič Luka). Bravo fantje.

SREDA, 26.6.2013

Zadnji večer smo udeležencem dovolili poslovilno pizzo, potem pa so nekateri pospali, večina pa je vztrajala še kar nekaj časa, kar se je videlo danes na jutranjem razgibavanju, ki je bilo tokrat ob 7:00. Sledilo je pospravljanje in pakiranje, zajtrk, ter ob 9 uri prva izmena krajših treningov. Nekateri so se odločili še za zadnji skok v vodo.

Ob 11 uri sledi pospravljanje igrišč, malica ter nato podelitev nagrad za igre, ki smo jih odigrali. To jutro smo tudi dobili končnega zmagovalca oz zmagovalko Emine igre. To sta bila trener Nik Krivec in ena najmlajših udeleženk Julija Mohorič. Čestitke.

Nekaj po 12 uri se bomo odpravili proti domu.

Še zadnjič lep pozdrav iz Savudrije. Smo že polni načrtov za 6. izvedbo Odbojkarskega tabora v letu 2014!

Trenerji: Matej Maček, Aleš Centa, Andrej Štembergar Zupan, Matjaž Kern, Ema Vratarič, Nik Krivec in uradni fotograf Aleš Kalan.