Še zadnja v nizu 4 tekem v domači dvorani

V soboto, 4. novembra, igra HIša na kolesih Triglav v 1.DOL še zadnjo v nizu 4 zaporednih tekem v domači Športni dvorani Planina. Tokrat se bodo ob 18. uri pomerili z ekipo novomeške Krke. Kranjčani bi morali sicer prvič gostovati že v 2. krogu v Mariboru, a so se dogovorili z Mariborčani za zamenjavo in bodo tako v Mariboru gostovali januarja. 

Kot rečeno pa prihaja v Kranj za domačo Hišo na kolesih v zadnjem času dokaj neugoden nasprotnik Krka iz Novega mesta. Kranjčani so lani v 4 tekmah sicer dvakrat zmagali, a so se vedno pošteno mučili z Dolenjci. V novi sezoni so Novomeščani napravili nekaj sprememb v svoji postavi, saj jih je zapustil bloker Miha Bregar, prišli pa so podajalec Svit Hafner, bloker Mario Koncilja in korektor David Kumer.

V zadnjem krogu sta ekipi imeli zelo različen uspeh. Krka je izgubila v Novem mestu gladko proti Mariboru s 3:0 in je le v zadnjem nizu pokazala nekaj odpora Štajercem, ki so sodeč po tesnem porazu proti ACH Volleyu, trenutno res v odlični formi. Kako so Kosmina, Turk, Kumer in Koncilja, ki bodo za obrambo domačih največja nevarnost, preboleli poraz proti Mariboru, pa bomo videli v soboto na parketu ŠD Planina. Hiša na kolesih Triglav je v preteklem krogu prvič zmagala in bilo bi več kot odlično, če bi osvojenim točkam dodali še nekaj novih z uspehom proti Krki.

Tekmo v Kranju bosta sodila Rok Zajec in Iso Adrovič, že drugo soboto zapored pa bo delilce pravice nadzoroval Ljubo Globačnik.