Slovenski mladinci po vzoru mladink v polfinale evropskega prvenstva

SLO mladinciBrno, 3. septembra. Slovenska mladinska reprezentanca je v Brnu premagala zadnjega skupinskega nasprotnika Turčijo in si na ta način ustvarila potreben pogoj za nastop v polfinalu. Zadosten pogoj je bil zmaga Poljakov proti Čehom brez izgubljene točke, ki se je izpolnil po pravi srhljivki, saj sta se zadnja dva od skupaj treh nizov končala na razliko.

 

Čehom kot domačinom prvenstva je tako pripadlo 3. mesto v skupini II, Slovenci pa so se veselili nastopa v polfinalu, kjer jih čaka Rusija.

SLO mladinci 3Za slovensko reprezentanco je največ točk dosegel Tonček Štern, svoje pa je prispeval tudi igralec Astec Triglava Matej Kök. Dosegel je 5 točk, s 50% učinkovitostjo v napadu.SLO mladinci 2

Po končani tekmi je selektorju Kšeli in fantom čestital tudi priznani italijanski strokovnjak in strokovni svetovalec v turški ekipi Zanini, ki je drugače selektor članske turške reprezentance.

Ekipi in Mateju čestitamo tudi mi za ta izredni uspeh in fantom ter strokovnemu vodstvu želimo še vsaj eno zmago v nadaljevanju prvenstva.

Fotografije: Arhiv CEV (www.cev.lu)

Statistični podatki