Šoštanj Topolšica brez možnosti proti razigranim Kranjčanom

V 3. krogu zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške sta se srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav in Šoštanj Topolšice. Zmago s 3:1 (12,-20, 15, 15) so slavili Kranjčani, ki so odigrali dobro tekmo in z izjemo drugega niza gostom niso dopustili, da bi se razigrali.

Dvorana ŠD Planina, gledalcev 80, sodnika: Goznik Smiljan, Jovanovič Dejan.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin 4, Erpič, Tučen 5, Bregant 7, Godnič , Kos 10, Bošnjak 17, Pernuš 6, Mali (L) , Jenko 3, Maček 9, Libnik (L). Trener: Sašo Rop.

Šoštanj Topolšica: Javornik 5, Robida 2, Plankelj, Šijanec 8, Kafol 1, Pavič 3, Hodžič Šlejkovec 7, Menih 2, Koren 2. Trener: Rade Dačović.

Tekmo zelene skupine proti Šoštanju Topolšici so Kranjčani začeli zelo dobro. Domači blok je bil neprebojna ovira za goste, poleg tega pa je v napadu Gregor Pernuš lepo zaposloval Jana Mačka in Uroša Tučna, ki sta poleg blokov dodala še nekaj neubranljivih napadov prvega tempa, tako da je pri 7:3 gostujoči trener že posegel po prvem odmoru. Domači so v enakem ritmu nadaljevali, gostje so tudi precej grešili in izid na semaforju 13:4 je goste prisilil v še drugi odmor. Kranjčani so po odmoru nekoliko več grešili za servisu, zato razlika ni več tako strmo naraščala, dvoma o zmagovalcu tega niza pa tudi ni bilo več, saj so domači povsem dominirali na igrišču.

V drugem nizu so gostje začeli precej bolje, predvsem pa borbeno v obrambnih akcijah. Kranjčani so z blokom hitro vzpostavili ravnotežje. Šoštanjčani so delali ogromno napak v napadu in tako poskrbeli, da so se domači ponovno znašli v udobnem vodstvu z 9:5. Sledil je odmor gostov, ki jim je dobro del, saj so dosegli 3 zaporedne točke in tako v prvi odmor na tekmi prisilili domačega stratega Saša Ropa. Nekoliko zbegana igra pri Kranjčanih in čvrstejši napadi gostov so poskrbeli, da so gostje držali korak in v drugi polovici prevzeli rezultatsko pobudo. Po 2 zaporednih napakah Kranjčanov v napadu so gostje prišli do prednosti s 16:14. Po tehnični napaki domačega podajalca je Rop vzel še drugi odmor, a igre domače šesterke ni uspel spraviti nazaj v prvotni ritem. Gostje so ušli na 16:20, Kranjčani so sicer uspeli znižati zaostanek na 18:20, a gostje so bili vse bolj razigrani, priigrali so si tudi prvo zaključno žogo ter niz zasluženo dobili.

Začetek tretjega niza je minil v vodstvu gostov, ki so nadaljevali dobro igro s konca drugega niza, a tokrat so Kranjčani vendarle ustavili ritem gostov ter najprej izenačili, potem pa še z dobrimi napadi povedli s 7:5. Po asu Pernuša je odmor za gostujočo ekipo zahteval Rade Dačović. Gostje so uspeli priti do začetnega udarca šele pri 6:11. Z nekaj sreče je izid na 8:11 znižal Koren. V nadaljevanju so gostje naredili nekaj več napak, Kranjčani pa ponovno prek sredine povečali razliko na 19:13. Podobno kot v prvem nizu gostje niso več zapretili in niz je šel na konto domače ekipe.

V četrtem nizu si Kranjčani niso privoščili padca v igri, ampak so z dobrim blokom povedli s 5:1. Pri tem izidu so gostje že vzeli svoj prvi odmor. Po odmoru se je nadaljevalo po domačih notah, a Kranjčani so si znova privoščili nekaj napak, ki so goste približale na dve točki zaostanka. Jure Jenko je z blokom domače ponovno spravil na 4 točke prednosti, Pernuš pa je z asom in winnerjem postavil izid 11:5. To je bil znak za alarm pri gostih, ki so vzeli še drugi odmor. Nekaj zmede pri Kranjčanih v organizaciji napada in as gostov je nakazoval preobrat, zato je pri 12:11 odmor vzel Sašo Rop. Po odmoru so domači spet ušli na varnih 14:11. Gostje so poizkušali še z menjavami, saj odmorov niso imeli več. Direktno točko iz servisa je dosegel še Jure Jenko, Janko Bregant pa z blokom povišal izid na 16:11. Rop je nato napravil še nekaj menjav in priložnost so dobili še tisti, ki so bili na klopi. Domači so nadaljevali z odlično igro v bloku (razmerje v blokih je bilo 11:5) in niz ter tekmo brez težav vknjižili na svoj račun.