Šoštanj za odtenek boljša ekipa

V 7. krogu 1.DOL za moške je kranjska ekipa Hiša na kolesih Triglav gostovali pri Šoštanju Topolšici in izgubila z 0:3 (-23, -30, -22). Domači so bili ravno toliko boljši, kot kažejo izidi po nizih, Kranjčani pa se lahko sprašujejo, kako bi bilo, če bi izkoristili vse zapravljene priložnosti, ki so se jim ponudile med tekmo.

foto Aleš Oblak

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 170, sodnika Seifried Marko, Miklošič Sanja.

Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 21, Port 3, Boženk 7, Planinc 14, Pavič, Mejal 1, Šoštarič, Uršič 6, Koren, Plankelj(L), Menih (L). Trener: Rade Dačović.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Tučen 7, Bregant 20, Kos, Bošnjak 12, Pernuš, Mali 10, Libnik (L), Jenko 4, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Na tekmi sta se pomerili ekipi s sredine lestvice. Pred srečanjem so imeli Kranjčani točko prednosti zato smo lahko pričakovali pravi derbi kroga.

Že sam začetek tekme je napovedoval zanimivo in napeto tekmo, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu skozi celoten prvi niz. V končnici prvega niza so bili uspešnejši domači odbojkarji, ki so se veselili zmage v prvem nizu s 25:23.

Drugi niz je bil kar serijski saj sta ekipi imeli vsaka po nekaj uspešnih serij. Najprej je domača ekipa povedla za 5 točk, že naslednji trenutek pa so gostje vodili za 6 točk. Domači so novo serijo naredili tik pred 20. točko, ko so izenačili, tako da smo si lahko obetali zanimivo končnico drugega niza. In res je bilo tako. Ekipi sta si priigrali vsaka po 4 zaključne žoge. Na koncu so imeli več zbranosti in kanček sreče domači odbojkarji, ki jim je uspelo dobiti tudi drugi niz z 32:30.

Gostje so imeli pred sabo nov set, to pa pomeni še en popravni izpit, da stvari postavijo na svoje mesto. Domači odbojkarji so po 6. točki stvari vzeli v svoje roke in po uspešnih blokih Porta, Uršiča in Planinca vodili vse do konca niza. Prav lahko bi se jim izmuznila zmaga v tem nizu pri 23. točki (23:21), ko so pri zapisnikarski mizi nastale tehnične težave in set se je zaustavil za dobrih 10 minut. Na željo domačih navijačev, tudi po daljšem premoru, domačini niso dopustili gostom, da bi prevesili tehtnico v njihov prid in zmagali tudi ta niz s 25:22.

Izjave po tekmi

Tadej Boženk, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Veseli smo domače zmage. Vsi smo dobro igrali v obrambi in garali za dobro ekipe, saj smo si želeli, da zmaga ostane doma. Pokazalo se je, da je vsak člen naše ekipe pomemben, tudi tisti na klopi. Vmes smo rahlo padli v sami igri, tukaj bi rad pohvalil Port Urha, ki je vnesel dobro energijo in vrnil samozavest ekipi.«