Spodbuden začetek Kranjčanov v 1.DOL

panvita 20151004 1956207049Kranj, 4. oktobra. Triglav Kranj je v prvi tekmi novega državnega prvenstva v domači dvorani premagal Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:1 (23, 17, -15, 26). Kranjčani so tako prekinili serijo 11 ligaških porazov, ki se je vlekla še od spomladi in prekinili tudi niz porazov proti Prekmurcem, saj so ti zmagovali vse od januarja 2014 naprej. Številni gledalci so imeli kaj videti, saj so jih domači navdušili z borbeno in požrtvovalno igro, kar je eden od tistih glavnih atributov odbojke, ki navdušuje privržence te kolektivne igre širom po svetu.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter), Milojevič (Ljubljana).

Astec Triglav: Lužovec 7, Hafner 4, A. Kök, Maček, Bregant 20, Uršič 7, Bežek(L), Kos 1, Mali 1, M. Kök 6, Rezar 8, Borič (L), Pleša, Jovanov . Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Pelemiš 8, Detela 14, Flisar 11, Bogožalec 12, Drvarič, Fridrih(L), Grabar, Kvas 3, Menih(L), Pečnik, Šmitran 4, Rojnik 1.

Začetek je bil nervozen, predvsem na domači strani, a kljub temu je bil izid nekaj časa poravnan. Aljoša Bogožalec je z dvema neubranljivima servisoma poskrbel za prednost gostov in prvi time out domačih. Gostje so bili tudi po odmoru uspešnejši, saj domači serverji niso uspeli načeti zelo dobrega sprejema Panvite. Do prvega tehničnega odmora so si gostje nabrali že 4 točke prednosti. Po odmoru pa je ob dobrem servisu Svita Hafnerja začela delati tudi obramba Kranjčanov. Ko je Svit dosegel še as, je klop gostov reagirala z odmorom. A ofenziva domačih je trajala naprej. Po napaki Flisarja pri podaji je sledil še en odmor gostov, saj so zdaj domači že vodili za 2 točki. Začetni udarci Detele so goste spet postavili nazaj v igro, a je Bregant vrnil z enako mero in domači so spet vodili 17:15. Razpoložen je bil v napadu Gal Kos in prednost je narasla na 3 točke. Gostje se niso predajali. Pelemiš na servisu je spet približal Panvito na točko zaostanka, Šmitran je sicer z dobrim servisom še izenačil, nato pa je Bregant spet priboril vodstvo domačim 21:19. Po napaki Pelemiša so Triglavani prišli do prve zaključne žoge, ki jo je ubranil Flisar z napadom preko sredine. Gostje so ubranili še napad Bregantu, na drugi strani je zaključil Bogožalec za 24:23 in sledil je odmor domačih. Za vodstvo v nizih z 1:0 je poskrbel kapetan domačih Janko Bregant.

Drugi niz se je začel slabo za domače, saj so gostje na hitro povedli z 0:4. Sašo Rop je bil tako že takoj na začetku prisiljen v pol minute odmora. Panvita je dosegla vse točke na račun napak domačih, ki so se po odmoru zbrali in ustavili črno serijo. As Svita Hafnerja in blok Deteli pa so Triglavane postavile nazaj v igro. Na prvi tehnični odmor so šli s prednostjo gostje iz Murske Sobote. Po odmoru so Kranjčani prišli spet v vodstvo. Zelo požrtvovalna igra je obrodila sadove. Rok Rezar je s pravim projektilom presenetil sprejemalce gostov in spet je bil potreben odmor za Panvitine igralce. Sledilo je obdobje bolj izenačene igre, čeprav so bili v prednosti še vedno Kranjčani. Gostje so precej grešili na začetnem udarcu, domači pa niso izkoristili nekaj priložnosti za povišanje izida. Po drugem tehničnem odmoru pa so domači prestavili v višjo prestavo. Z blokom so ustavili 3 zaporedne napade gostov, tako da je pri izidu 19:13 sledil še drugi odmor Panvite. Prav veliko se na igrišču tudi po tem ni spremenilo. Domači so bili razigrani, gostje so precej grešili in omogočili Kranjčanom udobno vodstvo 23:14. Sledil je padec koncentracije domačih in tri zaporedne točke gostov. Serijo je prekinil Matej Kök, niz pa spet zaključil Janko Bregant.

Začetek v tretjem nizu je ponovno pripadel gostom. Na servis Kvasa so povedli s 3:7. Domači trener je vzel odmor, saj so Kranjčani nekoliko nezbrano zapravili nekaj žog za priključek. Tudi tehnični odmor je minil v vodstvu gostov za 5 točk. Boljši servis in sprejem kot v prejšnjem nizu je gostom prinašal pobudo, ki so jo izkoriščali tudi rezultatsko. Kranjčani so grešili pri servisu kot za stavo in nikakor niso mogli priti bližje gostom, ki so držali prednost 6 točk. Tudi po drugem tehničnem odmoru se razmerje sil ni spremenilo. Kopica zgrešenih servisov, napake v napadu, slabši sprejem in pri 11:19 je domači trener vzel drugi time-out. Vse skupaj ni kaj prida pomagalo, saj je Detela izid še povišal z asom. Visokih 11:21 je kazalo, da je drugi niz odločen. Kranjčani so poizkušali izid še popraviti, a so niz zaključili s še eno napako na servisu.
Tudi četrti niz so gostje začeli bolje in spet prišli do hitrega vodstva 0:4. Kranjčani so iniciativo prepustili gostom, ki jim je sedaj spet uspevalo vse in tudi prvi tehnični odmor so začeli s prednostjo 3:8. Po 4:11 so Kranjčani vendarle uspeli priti nekaj bližje po uspešnih blokih in boljši igri v obrambi. Fujs je signaliziral time-out pri 10:13 in gostje so ustavili serijo Kranjčanov, čeprav so ti s fanatično borbenostjo reševali nemogoče. Po seriji dobrih servisov Breganta in bloku Deteli je bil izid poravnan na 14. točki. Bregant je z asom domače popeljal do prvega vodstva v četrtem nizu, a le za kratko, saj so drugi tehnični odmor ponovno dobili gostje za točko. Gostje so začeli več grešiti na servisu, Kranjčani pa so prav nasprotno popravili ta element in tehtnica se je spret počasi prevešala na Kranjsko stran. Pri 20:20 je sledil odmor za goste. Nadaljevalo se je v istem ritmu naprej. Nobena ekipa ni popuščala. Gostje so prišli prvi do zaključne žoge pri 23:24. Matej Kök jo je izničil, sledila je nova, ponovno je zaključil Matej Kök. Janko Bregant je slab sprejem gostov pretvoril v prvo zaključno žogo za domače izkoristili so pa drugo.