Spring Cup 2019 ponovno postregel z odlično odbojko

V Kranju se je končal 8. Spring Cup 2019, na katerem je 27. in 28. aprila nastopilo 45 ekip iz 4 držav – Avstrije, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Dekleta in fantje so nastopali v kategorijah U17 (kadetinje in kadeti) in U15 (deklice in dečki). Prvi dan so se ekipe pomerile v predtekmovalnih skupinah po 3 ali 4, drugi dan pa za končne uvrstitve za mesta. Tekmovanje je potekalo na 6 igriščih v Gimnaziji Franceta Prešerna, Osnovni šoli Franceta Prešerna, Osnovni šoli Jakoba Aljaža in Športni dvorani Planina. Pri dekletih kategoriji do 15 let so bile v finalu ljubljanskih ekipo od Olimpa boljše igralke Vitala 1. V kategoriji deklet do 17 let so bile najboljše igralke Braslovč 1, ki so v razburljivi tekmi za prvo mesto premagale Olimp iz Ljubljane.

Zmagovalci pri fantih do 15 let so bili najuspešnejši dečki Hoč, ki so bili na koncu boljši od gostov iz Beograda, pri kadetih do 17 let pa so največ odbojkarskega znanja prikazali fantje iz Brezovice – v finalni tekmi so zmagali proti do takrat suvereni ekipi Žužemberka.

Za odlično organizacijo in izvedbo tekmovanja so zaslužni neumorni organizatorji kranjskega Triglava, ki so ob pomoči Mestne občine Kranj, Zavoda za šport Kranj, obeh osnovnih šol in Gimnazije Franceta Prešerna, uspeli pod streho spraviti že osmo izvedbo tega tekmovanja. Spring Cup 2019 je s 45 ekipami in z več kot 500 udeleženci zrasel v enega največjih turnirjev v srednjeevropskem prostoru, saj se za udeležbo vsako leto odloča več kvalitetnih ekip in večina jih je že napovedala udeležbo prihodnje leto, ko bo domači klub praznoval 60-letnico obstoja.

Rezultati:

dečki U15

deklice U15

kadeti U17

kadetinje U17

FOTOGALERIJA 1. DAN

FOTOGALERIJA 2. DAN

« 1 od 2 »